Καλαμάτα: «Αθόρυβη» ενίσχυση με Σαλαπάτα


Μια ακόμη μεταγραφή, τη δωδέκατη από την έναρξη της διαδικασίας ισχυροποίησης του έμψυχου δυναμικού, πραγματοποίησε χθες η ομάδα της Καλαμάτας εντάσσοντας στο ρόστερ της τον 28χρονο επιθετικό Τέλη Σαλαπάτα. Οι άνθρωποι της «Μαύρης Θύελλας» γνώριζαν καλά τον υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε πέρυσι με τον Παναρκαδικό στον όμιλο στον οποίο συμμετείχε η Καλαμάτα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής προέρχεται από το αρκαδικό ποδόσφαιρο έχοντας περάσει από τον Πανθυρεατικό και τον Αστέρα Τρίπολης παλαιότερα, ενώ η διαδρομή του γράφει πέρασμα στον Τηλυκράτη Λευκάδας καθώς επίσης και σε ομάδας της βορείου Ελλάδος όπου και σπούδαζε πριν από λίγα χρόνια. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε με τον Νέστο Χρυσούπολης και τον Άρη Ακροποτάμου στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.
Μπορεί το όνομά του να μην θεωρείται από τα «δυνατά» της κατηγορίας και πιθανότατα δεν «ταρακουνά» τον φίλαθλο κόσμο, όμως κρίνεται σταθερή αξία για την κατηγορία είτε σαν πρώτη λύση, είτε ως εναλλακτική. Άλλωστε να μην παραβλέπουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες, δηλαδή την μέτρια οικονομική δυνατότητα της διοίκησης που δεν επιτρέπουν τις μεταγραφικές υπερβάσεις, χωρίς να σημαίνει ότι η διοίκηση του Γιώργου Ράλλη δε θα κυνηγήσει τουλάχιστον μια «μεγάλη» μεταγραφή.
Ωστόσο οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία των ενεργειών κινείται γύρω από την λογική του Νίκου Κουρμπανά που θέλει παίκτες αποφασισμένους για σκληρή δουλειά εντός των τεσσάρων γραμμών.
Από εκεί και πέρα και όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και την πορεία της προετοιμασίας αυτή βαδίζει χωρίς ουσιαστικά προβλήματα στο ξεκίνημά της. Η χθεσινή ημέρα περιελάμβανε τα εργομετρικά τεστ, που έγιναν τόσο στο γυμναστήριο «Reaction», όσο και στο Δημοτικό Στάδιο, υπό την επίβλεψη του εργοφυσιολόγου Ηλία Ζαχαρόγιαννη, με την προετοιμασία να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς από σήμερα και το ραντεβού να είναι διπλό για τους ποδοσφαιριστές του κ. Κουρμπανα.