Η αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της πλατείας δυτικά του Δημαρχείου (μεταξύ των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος) είναι το αντικείμενο της μελέτης με τίτλο «Πλακόστρωση χώρου μνημείου έναντι ∆ημαρχείου», που ενέκρινε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, αφού ο χώρος όπου τοποθετήθηκε το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στα μέσα της δεκαετίας του΄90 τσιμεντοστρώθηκε πρόχειρα και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, προβλέπεται αύξηση του χαμηλού πρασίνου με τη δημιουργία χλοοτάπητα και ανθώνων και τη σύνδεσή τους με το υπάρχον πράσινο της περιοχής, αφού η φύτευση μεγάλων δένδρων προσφέρεται μόνο στα τμήματα έξω από τα όρια του περιγράμματος του σκεπαστού τμήματος του ποταμού Νέδοντα.
Σε ό,τι αφορά τα δάπεδα, η μελέτη προβλέπει την πλακόστρωση του υφιστάμενου τσιμεντένιου δαπέδου της πλατείας με έγχρωμες αντιολισθητικές πλάκες τσιμέντου και μαρμαροψηφίδες δύο ή και τριών αποχρώσεων, οι οποίες τοποθετούνται ανάμεσα σε μεγάλες ορθογώνιες επιφάνειες (φατνώματα), που ορίζονται από διασταυρούμενες ζώνες πλάτους 30 εκατοστών από λευκό «χτυπητό» μάρμαρο προέλευσης Καβάλας ή Πάρνωνα.
Το ύφος της παρέμβασης είναι αυτό των πρόσφατων έργων αναπλάσεων της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αριστομένους, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν ως ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων της πόλης.
Μελέτη ανάπλασης της πλατείας μπροστά από το αναψυκτήριο
Δείτε επίσης.
«Τελικά έμαθα τι ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα: οικονομικά προβλήματα»
ΣτΕ και Συνήγορος του Πολίτη βάζουν στο μικροσκόπιο την κοινόχρηστη οδό
Παιδιά, έφηβοι και social media
Σύμβαση για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου με τον Φλωρίδη και τον Δήμα στην Καλαμάτα
Σύλλογος Οικοτρόφων Καλαμάτας: «Πετάνε στον δρόμο φοιτήτρια πολύτεκνης οικογένειας»
Η “Κιβωτός του Λόγου. Τέχνη και Γραφή”
Φεστιβάλ Κορώνης: «Ονειρικές Χορδές» αύριο στην Ελεήστρια
«Κατασκοπευτική επιχείρηση» για τα σκουπίδια στην Αγορά
Τοπικά 02.10.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Τοπικά 02.10.2026, 22:00
Η Μάνη δεν είναι ένα μεγάλο οικόπεδο
Τοπικά 02.10.2026, 21:30
Δημόσια χρηματοδότηση για τα έργα ύδρευσης στην Κυπαρισσία
Τοπικά 02.10.2026, 21:00
Υπογράφεται τον Οκτώβριο η σύμβαση ΣΔΙΤ για το Μιναγιώτικο φράγμα
Τοπικά 02.10.2026, 20:34
Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα
Τοπικά 02.10.2026, 20:27
Σεισμική δόνηση κοντά στον Μελιγαλά – Αίσθηση και στην Καλαμάτα
Τοπικά 02.10.2026, 20:00
Ταΰγετος: Αυτή τη φορά ο δρόμος θα κλείσει και στην πραγματικότητα…
Τοπικά 02.10.2026, 19:30
Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο ΓΕΛ
Φόρτωση…



