Με αιχμές κατά Κουρμπανά και ερωτηματικά για τη στάση της διοίκησης η αποχώρηση Βασιλειάδη


Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΡΤΙΕΡΟ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η υπόθεση Ρέλλα που βρέθηκε στο επίκεντρο, δημιουργώντας αναστάτωση τόσο στις τάξεις των φιλάθλων, όσο ακόμη και μελών της διοίκησης (Δεδούσης) των εξελίξεων στην ομάδα της Καλαμάτας.
Τις τελευταίες ώρες, προέκυψε όμως, ένα ακόμη δυσάρεστο περιστατικό, που ήρθε να μεταφέρει ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, οι οποίοι κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένοι είναι μέχρι τώρα από την προσπάθεια δημιουργίας του πλάνου που θα φέρει την άνοδο στη Β’ εθνική.
Μιλάμε βεβαίως για το ξαφνικό «διαζύγιο» με τον 29χρονο πορτιέρο Τριαντάφυλλο Βασιλειάδη, που δεν αποτελεί πλέον ενεργό μέλος της Καλαμάτας.
Ακούστηκαν διάφορα τις τελευταίες ώρες – η διοίκηση τήρησε σιγή ιχθύος και επικεντρώθηκε μόνο στην ανακοίνωση της διακοπής της συνεργασίας – που έκαναν τον Βασιλειάδη να ψάξει την απάντηση και τη δημοσιοποίηση της δικής του πλευράς.
Ο Κατερινιώτης τερματοφύλακας, ο οποίος έφυγε νωρίς χθες το πρωί από την Καλαμάτα με προορισμό την πατρίδα του, άνοιξε την καρδιά του στο «Θάρρος» και μίλησε λίγο πριν τη «μεγάλη» φυγή για τους λόγους που έφεραν το «διαζύγιο».
Αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για το ρόλο του κ. Κουρμπανά, στον οποίο ουσιαστικά μεταφέρει την αποκλειστική ευθύνη της έκβασης της περίπτωσής του, όμως στοχοποιεί και την τακτική της διοίκησης που δεν εμφανίστηκε σε κανένα σημείο της ιστορίας.
 
-Άκη, ολοκληρώθηκε πρόωρα η συνεργασία σου με την Καλαμάτα. Γιατί ράγισε το γυαλί;
Είναι κάτι που δεν περίμενα. Έμεινα έκπληκτος όταν ο κ. Κουρμπανάς μου είπε ότι «δεν μπορώ να περιμένω τραυματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει να φύγεις από την ομάδα» και δεν μου έδωσε χρονικό περιθώριο ούτε πέντε ημερών για να επανέλθω στις προπονήσεις. Μου ζήτησε ακόμη και την προκαταβολή που είχα λάβει από την ομάδα, να την επιστρέψω και άρχισε να με βρίζει και να έχει μια συμπεριφορά απαράδεκτη, που δεν αρμόζει σ’ έναν προπονητή με την εμπειρία του, ο οποίος έχει πέρασμα ως ποδοσφαιριστής από την Α’ εθνική και ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά και μακρά διαδρομή ως προπονητής.
Έμεινα έκπληκτος, τι να πω, δεν το έχω συναντήσει μέχρι σήμερα σε καμία άλλη ομάδα.
Λυπάμαι που φεύγω τόσο γρήγορα και δεν πρόλαβα να δείξω στον κόσμο της Καλαμάτας ότι μπορώ να στηρίξω την προσπάθεια για άνοδο.
 
-Έκανες λόγο για τραυματισμό. Ήταν κάποιο σοβαρό πρόβλημα που φόβιζε τον κ. Κουρμπανά;
Ήταν ένα πρόβλημα στον προσαγωγό. Ένα σφίξιμο στους προσαγωγούς, ο ένας επανήλθε αμέσως, ο άλλος ήταν λίγο πιο σφικτός. Δεν ήταν κάτι σοβαρό. Κάλεσε μέσα στα γραφεία το γιατρό κ. Μητσέα, ο οποίος του ανέφερε ότι «αν τον πιέσεις τον ποδοσφαιριστή θα γίνει χειρότερα. Δωσ’ του ένα χρονικό περιθώριο λίγων ημερών και θα επανέλθει σύντομα». Μόλις το άκουσε ο κ. Κουρμπανάς έγινε έξω φρενών, άρχισε να χτυπάει το γραφείο. «Εγώ θέλω ποδοσφαιριστή έτοιμο, έχω πίεση και πρέπει να γυρίσεις πίσω την προκαταβολή τώρα» και άλλα πολλά που δεν εύκολο να σας τα μεταφέρω. Του τόνισα ότι τραυματίστηκα στο γήπεδο και όπως του ανέφερε ο γιατρός μπορώ να επανέλθω μετά από ένα μικρό διάστημα. Του είπα ότι αν με πιέσεις μπορεί να βγάλω πρόβλημα, εάν όμως πάμε μεθοδικά, σε λίγες ημέρες θα είμαι πίσω. Ήταν αμείλικτος και κάθετος στο να περιμένει κάποιο χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας – δέκα ημερών για να μπω στις προπονήσεις. Ίσως έκλεισε έναν δικό του άνθρωπο, ένα άλλο παιδί, ίσως να ήταν ήδη έτοιμη η διάδοχη λύση.
 
-Με τους ανθρώπους της διοίκησης δεν μίλησες; Το λογικό είναι να μιλήσεις με το Δ.Σ. και μετά να αποχωρήσεις.
Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, είναι ότι κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο να μου πει έστω ότι δεν με θέλουν στην ομάδα. Ανακατεύτηκε μόνο ο κ. Κουρμπανάς. Δεν είναι δουλειά του προπονητή βεβαίως. Ακόμη κι αν διώξει έναν ποδοσφαιριστή η ομάδα, είναι η διοίκηση που πρέπει να το ανακοινώσει. Ο κ. Κουρμπανάς ανακατεύτηκε και στο οικονομικό, αφού μου ζητούσε πίσω την προκαταβολή κι όλα τα χρήματα που είχα πάρει. Προφανώς του έδωσαν το ΟΚ, και καλώς ή κακώς αυτό έκανε. Είχε σε όλα λόγο, σας είπα για την προκαταβολή κι όσα μου καταλόγιζε. Δεν έχω δεχθεί ένα τηλέφωνο, να με ενημερώσουν τελικά ότι δεν με θέλουν στην ομάδα. Φαίνεται ότι ο κ. Κουρμπανάς κόβει και ράβει…
 
-Καταλαβαίνω ότι καταλογίζεις ευθύνες και στη διοίκηση…
Ναι, φυσικά, γιατί η διοίκηση πρέπει να ενημερώνεται για όλα και να παίρνει αποφάσεις. Άλλωστε αυτή είναι που βάζει τα χρήματα. Όταν όμως αυτό δε γίνεται, όταν δεν ενημερώνουν τον παίκτη, τότε αυτό δε λέγεται διοίκηση. Δηλαδή, η Καλαμάτα είναι ο κ. Κουρμπανάς; Η διοίκηση δεν υπάρχει πουθενά;
 
-Ο κ. Κουρμπανάς είναι αυτός που σε επέλεξε στο να έρθεις;
Η μεταγραφή έγινε μέσω κάποιου μάνατζερ, που έμαθε ότι η Καλαμάτα έψαχνε για τερματοφύλακα. Μ’ έφερε σε επαφή με τον κ. Κουρμπανά, ο οποίος μου μετέφερε τους στόχους και τις βλέψεις της ομάδας. Μου είπε ότι η ομάδα θέλει τον πρωταθλητισμό και να ανέβει. Ο πρώτος λόγος για τον οποίο συμφώνησα ήταν αυτός και η ιστορία της ομάδας και ο δεύτερος ήταν το οικονομικό. Δεν ήμουν καθαρή επιλογή του κ. Κουρμπανά, απλά ενημερώθηκε για το τι εστί Βασιλειάδης και τελικά υπέδειξε εμένα. Είχε σίγουρα κι άλλες επιλογές, όμως επέλεξε εμένα, προφανώς γιατί πήρε καλές συστάσεις.
 
-Για την ομάδα τι εικόνα έχεις; Αγωνιστικά πως τη βλέπεις; Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, μπορείς να κάνεις μια εκτίμηση;
Σαν υλικό, πιστεύω είναι πολύ καλοί παίκτες, υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια, μολονότι είναι μικρό το χρονικό διάστημα, μπορώ να πω ότι είναι δεμένοι. Το μόνο που φοβάμαι είναι τον κ. Κουρμπανά. Εάν συμπεριφέρεται έτσι σ’ έναν ποδοσφαιριστή, όπως σ’ εμένα, που εύχομαι πραγματικά να είμαι ο τελευταίος, τότε πιθανότατα θα το κάνει και σε άλλους. Αν γίνει αυτό θα προκύψουν διχόνοιες και θα επηρεάσει το αγωνιστικό μέρος. Έχει βεβαίως κάποιους δικούς του ποδοσφαιριστές, δικές του επιλογές κι αυτό τον βοηθά να έχει τον έλεγχο.
 
-Μίλησες νωρίτερα για τον κόσμο της ομάδας, τον οποίο όμως δεν πρόλαβες να ζήσεις. Είχες έστω και μια πρώιμη επαφή μαζί του;
Η αλήθεια είναι ότι μετά την πρώτη προπόνηση οι οργανωμένοι με πλησίασαν και έδειξαν διψασμένοι για να βοηθήσουν την ομάδα. Η Καλαμάτα έχει πολύ κόσμο και είναι κρίμα που βρίσκεται σ’ αυτές τις κατηγορίες. Με συγκίνησε το ότι με αγκάλιασαν από την πρώτη κιόλας ημέρα. Όλο αυτό το διάστημα μίλησα και χαιρέτησα πολύ κόσμο στην πόλη. Ένιωσα ωραία λόγω της επαφής που προέκυψε. Γνώρισα καλούς ανθρώπους, κάτι που δύσκολα συναντάς στην εποχή που ζούμε και θέλω να τους ευχαριστήσω και ειδικότερα κάποια παιδιά με τα οποία ήρθα πιο κοντά.
Πιο συγκεκριμένα τον Παναγιώτη Παπαδέα, που είναι ένα παιδί με αρχές και από εκπληκτική οικογένεια και τον Κώστα Μίτζηρα, ένα παιδί που αγαπάει πολύ την ομάδα και ο οποίος με καλωσόρισε σαν φίλαθλος και παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας. Εγώ αφήνω την πόρτα μου ανοιχτή γι’ αυτή την πόλη. Μακάρι να ανέβει στη Β’ εθνική και να έρθω κάποια στιγμή να βοηθήσω.
Ο κόσμος διψάει, αλλά βλέπει την ομάδα να παλεύει με ομάδες «χωριά» και δεν της αξίζει. Πρέπει να γίνει κάτι για να ανέβει η Καλαμάτα στις μεγάλες κατηγορίες. Σας ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι να πάνε όλα καλά.