Με πολλά νέα πρόσωπα η πρώτη συνάντηση του Παναθηναϊκού Καλαμάτας (φωτογραφίες)


ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

της Χριστίνας Ελευθεράκη
Στο καφέ μεζεδοπωλείο «Κεντρικόν» πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συγκέντρωση και παρουσίαση του Παναθηναϊκού Καλαμάτας. Η συνάντηση ήταν με πολλά νέα πρόσωπα, καθώς υπάρχουν πολλές αλλαγές τόσο στη διοίκηση, επικεφαλής της οποίας ανέλαβε ο Δημήτρης Μπούχαλης, όσο και στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας που θα λάβει μέρος και πάλι στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου καλωσόρισαν παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές και ευχήθηκαν καλή χρονιά, ενώ τα παναθηναϊκά αισθήματα των παραβρισκομένων τόνωσε ο ύμνος του Παναθηναϊκού…
Ευχές για μια καλή σεζόν, με υγεία και επιτυχίες απηύθυνε προς τους «πράσινους» και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο του νομού ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε ως προσκεκλημένος της εκδήλωσης.
Η προετοιμασία του τοπικού ΠΑΟ προγραμματίζεται για την 1η Σεπτέμβρη, με τον Σταύρο Χριστόπουλο να συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία. Ο έμπειρος προπονητής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το έμψυχο δυναμικό είναι διαφοροποιημένο κατά 70% και η ομάδα θα ξεκινήσει με στόχο να αποδώσει «όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η χαρά και το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε μια ομάδα Β’ Τοπικής. Να δημιουργείς ομάδα με νέα παιδιά που θα χαίρονται το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Σε κάθε παιχνίδι μας ενδιαφέρει να κυνηγάμε τη νίκη και στην πορεία θα φανούν οι δυνατότητές μας και πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε».

Ασφαλιστική κάλυψη στους ποδοσφαιριστές

Από τις πλέον σημαντικές καινοτομίες στον προγραμματισμό των «πρασίνων» για τη νέα σεζόν αποτελεί η απόφαση της διοίκησης για ομαδική ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. Έτσι, θ’ αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενδεχόμενες περιπτώσεις τραυματισμών, που ιδιαίτερα όταν είναι σοβαρές οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο παίκτες και ομάδες.

Η σύνθεση του ΔΣ
Πρόεδρος: Δημήτρης Μπούχαλης
Α’ Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Μακαρούνης (επικεφαλής τμήματος μπάσκετ)
Β’ Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Τύρος
Γραμματέας: Πέτρος Μπάκας
Ταμίας: Αναστασία Μπάκα
Γενικός Αρχηγός: Πέτρος Σκλάβος
Υπεύθυνη Τύπου: Γιώτα Νέζη
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Άντζελα Σκλήκα
Μέλη: Γιάννης Πρεβεζάνος, Γιώργος Μπιρλής, Μηνάς Μπακάλης.

Νέα πρόσωπα στο ρόστερ των «πρασίνων» είναι οι Χρήστος Πετρόγιαννης, Νίκος Καναλουπίτης, Νίκος Κολόζης, Στέλιος Ραπτέας, Γιώργος Μπαρδής, Χρήστος Αθανασόπουλος, Θοδωρής Κάστανος, Γιάννης Γεωργιτσέας, Νίκος Πανταζόπουλος, Χρήστος Χριστόπουλος, Δημήτρης Τσούκλερης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Από την περυσινή ομάδα συνεχίζουν οι Σωτήρης Κριτσωτάκης, Κώστας Ποτηριάδης, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, Τάσος Προζυμάς, Ορέστης Κασάι, Γιάννης Μπιτσάκου, Παναγιώτης Πετρόπουλος και Σταύρος Ξυνός.


«Παρών» και το μπάσκετ στην εκδήλωση του Παναθηναϊκού Καλαμάτας

Στη χθεσινή εκδήλωση εκπροσωπήθηκε και το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, υποδεικνύοντας την ενότητα του συλλόγου. Ακλόνητος στην τεχνική ηγεσία συνεχίζει ο Γιώργος Γεωργακίλας, ενώ η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας προγραμματίζεται για τα τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη δεδομένου ότι το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα ξεκινήσει το Νοέμβριο. Οι «πράσινοι» έχουν προχωρήσει στην ενίσχυση του ρόστερ με μια σειρά από προσθήκες, όπως είναι η επιστροφή του νεαρού γκαρντ Γιάννη Μεϊμετέα ως “δανεικού” από τον Πήγασο έπειτα από ένα χρόνο στον ΓΣ Μεσσήνης, ο πλέι μέικερ της περυσινής Αναγέννησης Παναγιώτης Παλαμίδης, ο Μανιάτης Στράτος Σαραντέας, που επανήλθε στην ενεργό δράση και ο πολύπειρος φόργουορντ Παναγιώτης Τσέκας που την περασμένη σεζόν ήταν στο δυναμικό του Ακάδημου και παλιότερα της Μεσσήνης και της Πύλου.
Πρώτοι στο γήπεδο θα μπουν και φέτος οι «μικροί» του ΠΑΟ, καθώς οι προπονήσεις για τα παιδικοεφηβικά τμήματα και την ακαδημία θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα. «Ορμητήριο» θα είναι το Κλειστό της Παραλίας, με σταθερό ραντεβού κάθε Σαββατοκύριακο 11 το πρωί με 1 μετά το μεσημέρι.
Τέλος, όπως έκανε γνωστό ο υπεύθυνος των μπασκετικών «πρασίνων», Βασίλης Μυλωνάς, θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν η συνεργασία με το μέλος του ιατρικού τιμ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Γιαννακόπουλο.