Με στόχο την παραμονή, αλλά και κρυφό πόθο ανόδου ο Μεσσηνιακός… (φωτογραφίες)


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ-ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ

Το ταξίδι του Μεσσηνιακού στην Α2 βόλεϊ γυναικών ξεκίνησε με τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας που κρυφοβλέπει ακόμη και την άνοδο στα σαλόνια της ελληνικής πετοσφαίρισης! Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες υπό τις οδηγίες της παίκτριας-προπονήτριας Γωγώς Σουρή, ενώ η παρουσίαση των νέων αποκτημάτων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στα γραφεία του ιστορικού συλλόγου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ικανοποίησης και αισιοδοξίας.
Ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Νταβουτιάν και ο Χρήστος Ζερίτης που ανέλαβε φέτος όλο το βάρος του τμήματος έδωσαν το «παρών» εκ μέρους της διοίκησης, ενώ παραβρέθηκαν οι «νεοφερμένες» Εβελίνα Μπεσσή, Νατάσα Ραμούνδου, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Σεσίλια Μάνα, Ιφιγένεια Σαμπάτη (επέστρεψε από το «δανεισμό» της στον Ακρίτα), Σπυριδούλα Σκλήρη, Κωνσταντίνα Τζούλου. Στο ρόστερ προστέθηκαν ακόμη η Πωλίνα Σπανού (είναι κι αυτή παίκτρια που έχει αναδειχθεί από το ΜΓΣ κι επανέρχεται ολοκληρώνοντας τις σπουδές της εκτός νομού) και η Αναστασία Κακριδώνη (σε περίπτωση που ευοδωθεί η μετάθεσή της). Από την περυσινή ομάδα, εκτός από τη Γωγώ Σουρή συνεχίζουν οι Ελένη Εξηνταβελώνη, Όλγα Νίκα, Χρύσα Νταγιοπούλου, Δήμητρα Δόλγυρα, Κατερίνα Φωτεινάκη και Αναστασία Σιρίνινα (παρ’ ότι ξεκινά σπουδές στην Αθήνα και είχε προτάσεις ακόμη και από Α1!). Επίσης, προωθήθηκαν οι νεαρές Φωτεινή Αντωνοπούλου, Αργυρώ Γεωργουλάκου και Μιράντα Κουτσουροπούλου.
«Ανοίγοντας» τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Νταβουτιάν τόνισε ότι με τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες του παρελθόντος συνεχίζεται η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια με στόχο να ξαναζήσει ο Μεσσηνιακός και το καλαματιανό βόλεϊ τις δόξες του παρελθόντος. «Δεν μας ικανοποιεί η Α2» ανέφερε μάλιστα ο αντιπρόεδρος του ΜΓΣ προϊδεάζοντας για τη συνέχεια, ενώ έκανε ειδική μνεία στο ρόλο του Χρήστου Ζερίτη για τις πρόσφατες μετεγραφικές επιτυχίες, ο οποίος και πήρε με τη σειρά του το λόγο, παρουσιάζοντας τις αθλήτριες.
«Όσο πιο ψηλά και πιο αγαπημένοι γίνεται» είναι συνοπτικά ο στόχος των «πρασίνων», όπως τον έθεσε ο κ. Ζερίτης, ο οποίος μετέφερε ακόμη ότι ο Μεσσηνιακός θα φιλοξενήσει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου την Εθνική Ενόπλων, κόντρα στην οποία η καλαματιανή ομάδα θα δώσει δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια. Τέλος, ζήτησε στήριξη από τους φιλάθλους, μέσα και από την αγορά των καρτών διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα και κοστίζουν 15 ευρώ.

Σουρή: Παραμονή και βλέπουμε
Από την πλευρά της η Γωγώ Σουρή, ξεκίνησε ευχαριστώντας τη διοίκηση που την εμπιστεύεται για 3η χρονιά στο διπλό της ρόλο και τον Χρήστο Ζερίτη για τη φετινή αμέριστη στήριξη και την ιδανική μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας, ενώ αναφερόμενη στους στόχους εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένη τονίζοντας ότι πρώτος στόχος είναι η παραμονή που μπορεί να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω ανάλογα με την πορεία στο πρωτάθλημα.
«Οι στόχοι που βάλαμε τον Ιούνιο, ήταν μεγάλοι. Δεν πίστευα ότι θα έρθουν όλες αυτές οι αθλήτριες, το καταφέραμε και κάναμε πιστεύω μια πολύ καλή ομάδα και με τις παλιές μας αθλήτριες που θα βοηθήσουν θα κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Αρχικά μας ενδιαφέρει να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και να πηγαίνουν σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Εάν επιτευχθεί γρήγορα η παραμονή, μπορούμε να μιλάμε και για άλλα πράγματα, δεν θέλω να μιλάμε από τώρα για υψηλούς στόχους»…

Ακρίτας και συνεργασία…
Πολλή συζήτηση έχει πέσει το φετινό καλοκαίρι για το γεγονός ότι ο Μεσσηνιακός ενισχύθηκε εξασφαλίζοντας μια σειρά από παίκτριες που αγωνίζονταν πέρυσι στον Ακρίτα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Σεσίλια Μάνα ευχήθηκε καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες στην Α2, προσθέτοντας ότι «Τώρα ανήκουμε στον Μεσσηνιακό. Συνεχίζουμε και ευχαριστούμε το νέο σύλλογο που μας δέχτηκε. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το βόλεϊ και να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται στη νέα μας ομάδα. Τον Ακρίτα θα τον αντιμετωπίσουμε όπως όλες τις άλλες ομάδες.
Δεν μπορούμε να διαγράψουμε το παρελθόν και δεν πρέπει γιατί πρέπει να σεβόμαστε αυτά που έχουμε ζήσει και θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά».
Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της συνεργασίας Μεσσηνιακού, Ακρίτα, η οποία αποδείχθηκε ανέφικτη φέτος, με τη Γωγώ Σουρή να τονίζει πάντως ότι το ιδανικό θα ήταν η μια ομάδα να είναι ισχυρή σε Α2 και ενδεχομένως Α1 και η άλλη να λειτουργεί ως «φυτώριο».
Τέλος, η Ιφιγένεια Σαμπάτη, που είναι από τις σημαντικότερες νεαρές παίκτριες του καλαματιανού βόλεϊ, με συμμετοχές και στην εθνική ομάδα, τόνισε ότι είναι η αγάπη της για το άθλημα και τον αθλητισμό που κρατάει στο γήπεδο την ίδια ώρα που οι περισσότερες συνομήλικές της προτιμούν την «εύκολη ζωή», κάτι που θα ήταν ευχής έργο να αλλάξει με περισσότερα κορίτσια και για περισσότερο χρόνο στον αθλητισμό.
Τέλος, η Κωνσταντίνα Τζούλου έφτασε στο γήπεδο του ΜΓΣ με το μωρό της στο καροτσάκι, εκμυστηρεύθηκε ότι η επιστροφή στο γήπεδο ήταν μονόδρομος: «Δεν το σκέφτηκα καν. Ανυπομονούσα να γυρίσω» ανέφερε, εξηγώντας ότι πέρα από την αγάπη της για το βόλεϊ, αποτελεί –μαζί με τον σύζυγό της, Διαμαντή Εξαρχέα, επίσης βολεϊμπολίστα στην Καλαμάτα ’80- το ζωντανό παράδειγμα που θα ωθήσει τα επόμενα χρόνια και το παιδί της στον αθλητισμό…
Χ.Ε.