Νάντια Γιαννακοπούλου: «Θα γίνει το εργοστάσιο στην Καλλιρρόη»


Επίσκεψη της γ.γ. ΥΠΕΚΑ χθες στο δημαρχείο Καλαμάτας
«Το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμάτων στην Καλλιρρόη πληροί όλους τους Περιβαλλοντικούς όρους και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον». Αυτό διαβεβαίωσε η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου κατά την επίσκεψή της χθες στο δημαρχείο της Καλαμάτας.
Από την άλλη πλευρά σημείωσε ότι «η μέχρι στιγμής συνεργασία μας με το δήμο Καλαμάτας είναι υποδειγματική. Είμαι στο πλευρό σας και θα είμαι πάντα στο πλευρό σας». Η κυρία Γιαννακοπούλου συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του αντιδημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση και η συναφής αρωγή από το ΥΠΕΚΑ.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Νίκας ευχαρίστησε την κα Γιαννακοπούλου για τις προσπάθειες που καταβάλλει σχετικά με την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στους παραπάνω τομείς. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει το κράτος να υποστηρίξει το Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος καταβάλλει τόσο μεγάλες προσπάθειες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Θέλουμε την παραπέρα συνδρομή του υπουργείου σε θέματα μηχανολογικού εξοπλισμού», επισήμανε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως «θα ακολουθήσουμε τους κανόνες και τα προβλεπόμενα από το νόμο». Υπογράμμισε, τέλος, το γεγονός πως «διαχρονικά το περιβάλλον είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα».
Η κα Γιαννακοπούλου συνεχάρη το Δήμο, τονίζοντας πως «είναι πάρα πολύ μπροστά όσον αφορά στην ανακύκλωση. Σας βραβεύσαμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί και εμείς ως υπουργείο να σας βοηθήσουμε».
Υποσχέθηκε, δε, να εξαντλήσει κάθε προσπάθεια «για χρηματοδότηση από τα συγχρηματοδοτούμενα του υπουργείου», όσον αφορά σε αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας για εξοπλισμό σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση.