Νέο «χτύπημα» στα λάθη της διοίκησης η παραίτηση Παπακωνσταντίνου


ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΩΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΤΙΟ ΣΚΟΡΠΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Κανονικά σήμερα έπρεπε να γράφουμε για την εμφάνιση της Καλαμάτας στο προχθεσινό φιλικό με τον Ερμή Κιβερίου, ωστόσο δυστυχώς οι εξελίξεις μας υποχρεώνουν να κοιτάξουμε προς άλλη κατεύθυνση, που δείχνει πολύ πιο σοβαρή σε σχέση με την αγωνιστική μετριότητα και την ανάγκη βελτίωσης της ομάδας στη συνέχεια της προετοιμασίας. Το λέμε αυτό γιατί τελείως ξαφνικά προέκυψε χθες το μεσημέρι η παραίτηση του αντιπροέδρου του Δ.Σ., Ηλία Παπακωνσταντίνου, που τη γνωστοποίησε με μια λιτή ανακοίνωση και χωρίς να επιδιώξει ν’ αναφερθεί διεξοδικά στους λόγους που τον ώθησαν να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση: «Ανακοινώνω την παραίτησή μου από το Δ.Σ. του Π.Σ. Η Καλαμάτα για προσωπικούς λόγους», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου, προχωρώντας σε μία κίνηση που τουλάχιστον για κάποιους δεν αποτέλεσε καθόλου έκπληξη.
Ο ικανότατος παράγοντας που είχε αφήσει τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ομάδα την οποία τροφοδοτούσε οικονομικά τα τελευταία χρόνια, όντας εκ των πλέον ικανών ανθρώπων στο χώρο του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, προφανώς δεν άντεξε τη διαδικασία που εξελίσσεται στα διοικητικά της Μαύρης Θύελλας. Ο ίδιος δεν θέλησε ν’ αναφερθεί στους λόγους, μάλιστα μολονότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσαμε μαζί του, δεν κατέστη εφικτό, όμως από το περιβάλλον του και σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, η διάσταση απόψεων με την τακτική του Γιώργου Ράλλη ήταν τεράστια. Αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να συνυπάρξει, και οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, στερώντας από την Καλαμάτα ένα πολύ «δυνατό» χαρτί. Για πολλούς ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε ν’ αποτελέσει τον άνθρωπο που θα χάριζε το επιθυμητό όραμα στους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, βάζοντάς την σε τροχιά επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια.
Προφανώς τα όσα διαπίστωσε, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, και στα οποία έχουμε αναφερθεί κατά περιόδους, τον έκαναν να θέσει στην άκρη τα μεγαλόπνοα σχέδια για μια μεγάλη Καλαμάτα με υποδομές, σοβαρότητα και αγωνιστικό πλάνο.

Συνεχίζει το Δ.Σ…. Το επιτρέπει το καταστατικό
Για όσους έβαλαν στο μυαλό τους το εάν η παραίτηση Παπακωνσταντίνου επιφέρει διοικητικές διαφοροποιήσεις, λίγες εβδομάδες μετά την παραίτηση του Τάκη Δεδούση από το Δ.Σ. της Καλαμάτας, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, αφού σύμφωνα με το καταστατικό της ομάδας μπορεί αυτή να λειτουργήσει διοικητικά με τα μισά + 1 μέλη απ’ αυτά που προέκυψαν στις αρχαιρεσίες. Τούτο σημαίνει ότι η Καλαμάτα συνεχίζει με τα πέντε μέλη που έχουν απομείνει (Ράλλης, Παπαθεοδωρίδης, Λουκάς, Καραγιάννης, Δάλλας), χωρίς όμως ν’ αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές στη συνέχεια.

Παρελθόν πριν αρχίσει και ο Μαστορέας
Δεν… αρχίζει ο Μαστορέας

Η συμφωνία με τον Ηλία Μαστορέα δεν θα προχωρήσει καθώς ο πολύπειρος τεχνικός ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο άνθρωπος ο οποίος τον πρότεινε, για την ανάληψη του πόστου του πρώτου προπονητή στις Ακαδημίες της Καλαμάτας, και που δεν ήταν άλλος από τον Ηλία Παπακωνσταντίνου. Μολονότι ο τελευταίος φαίνεται ότι του ζήτησε να παραμείνει, αυτό δεν στάθηκε αρκετό να μεταπείσει τον κ. Μαστορέα που απέδειξε και πάλι ότι διαθέτει σπουδαία ποδοσφαιρική και όχι μόνο προσωπικότητα.

Έφυγε αλλά δεν… άφησε τις «υποχρεώσεις» του
Προσωπικά θα πω ότι είναι τεράστιο πλήγμα για την Καλαμάτα η αποχώρηση του οραματιστή και πραγματιστή Ηλία Παλακωνσταντίνου. Χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία… Μιλάμε για παράγοντα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο με ρομαντικό και τίμιο ταυτόχρονα τρόπο, κάτι που σπάνια πλέον συναντάς. Έχουν μεγάλη ευθύνη αυτοί που τον ώθησαν στην έξοδο. Δεν θα πω όμως περισσότερα τούτη τη στιγμή. Θ’ αναφέρω απλά, για να καταλάβει κάποια πράγματα ο απλός φίλαθλος κόσμος, που δεν γνωρίζει και πολλά είναι η αλήθεια, ότι ο Παπακωνσταντίνου έφυγε, αλλά τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει θα τις «τρέξει». Δεν το βάζει στα πόδια.

Αποκτήθηκε ο Νικολόπουλος… Μαζί του και ο ταλαντούχος πορτιέρο Άγγελος Γκαρμίρης

Είχαμε γράψει εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν από την έναρξη της διαδρομής του στην ομάδα της Καλαμάτας μέσω της παρουσίας του στις προπονήσεις, ότι ο 16χρονος μέσος του Αίαντα Καλαμάτας, Νίκος Νικολόπουλος, είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, κάνοντας τον Νίκο Κουρμπανά ν’ αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο απόκτησής του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως καθώς ο πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής είναι από χθες και τυπικά ποδοσφαιριστής της Μαύρης Θύελλας, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν οι Κακαλής, Κουντάνης και Βασιλόπουλος, οι οποίοι προέρχονται, όπως και ο Νικολόπουλος, από την Ακαδημία του Αίαντα Καλαμάτας και που φορούν τη φανέλα της Καλαμάτας από την περυσινή σεζόν. Δεν ήταν όμως η μοναδική προσθήκη στο ρόστερ, καθώς μαζί του αποκτήθηκε και ένα ακόμη ταλαντούχο παιδί, που προέρχεται από τον Αίαντα και αγωνιζόταν στη Βέργα – το ίδιο ίσχυε και για τον Νικολόπουλο – ο 16χρονος πανύψηλος τερματοφύλακας Άγγελος Γκαρμίρης. Οι πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού, όμως καταλήγει στην Καλαμάτα με την ανακοίνωση να αναφέρει: «Ο Π.Σ. Η Καλαμάτα ανακοινώνει την απόκτηση και ένταξη στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας δύο Καλαματιανών νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αμφότεροι προέρχονται από τον ΑΟ Αίαντα Καλαμάτας.
Πρόκειται για τον 16χρονο μεσοεπιθετικό Νικόλαο Νικολόπουλο και τον επίσης 16χρονο πανύψηλο (1,94) τερματοφύλακα Άγγελο Γκαρμίρη».
Αποτελεί θετική εξέλιξη το ότι ενσωματώνονται στην ομάδα ταλαντούχοι Μεσσήνιοι ποδοσφαιριστές, όμως δεν αρκεί αυτό γιατί το ιδανικό είναι να τους δίνεται και ο ανάλογος χώρος. Δυστυχώς στην ομάδα την τρέχουσα σεζόν δεν θα λέγαμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο.