Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες γύρω από το Βουλκάνο (φωτογραφίες & βίντεο)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες γύρω από το Βουλκάνο (φωτογραφίες & βίντεο)

Νεότερη ενημέρωση 02:15 π.μ.  Σταθερό παραμένει το μέτωπο νότια της Μονής του Βουλκάνου που έχει κατακάψει όλο το βουνό, μέχρι και αυτή την ώρα γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από πυροσβέστες, εθελοντές, φαντάρους και υπαλλήλους πολλών ακόμα φορέων. Αρχικά στόχος είναι να μην περάσει η φωτιά στην Άνω Λάμπαινα ενώ πιο μακριά είναι η Βαλύρα. Συνεχώς επιχειρούν με μεγάλα μηχανήματα να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες. Όλοι ελπίζουν ότι σε μερικές ώρες που θα ξημερώσει και θα κάνουν τις πρώτες ρίψεις τα εναέρια μέσα η φωτιά θα σβηστεί. 
Νεότερη ενημέρωση 00:15 π.μ. Η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι από τα Ζερμπίσια πλέον έχει περάσει από την άλλη πλευρά του όρους της Ιθώμης και αφού πέρασε δίπλα από το μοναστήρι του Βουλκάνου κατευθύνετε ασταμάτητη προς την περιοχή του δάσους στον Αγ. Βασίλειο ενώ υπάρχει κίνδυνος να απειλήσει τη Λάμπαινα και τη Βαλύρα. Κυριολεκτικά στο πόδι είναι όλα τα χωριά και οι κάτοικοι περιμένουν με υδροφόρες . Πλέον και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν δώσει όλο τους το βάρος σε αυτό το σημείο.  Να σημειωθεί ότι η φωτιά είναι ορατή  και από την Καλαμάτα

Νεότερη ενημέρωση 8:15 μ.μ. Η φωτιά δεν απειλεί πλέον όπως πριν λίγη ώρα την κοινότητα του Μαυροματίου Ιθώμης. Χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας αλλά και τις αλλεπάλληλες ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή μαίνονται μέτωπα προς το χωριά Πετράλωνο καθώς και στο Διάσελο . Σε λίγη ώρα τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν τις ρίψεις. Η νύχτα αναμένεται μεγάλη ενώ πριν λίγα λεπτά στην περιοχή κατέφθασαν και πεζοπόρα τμήματα με άνδρες της πολεμικής αεροπορίας .

Αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται γύρω από το Μαυρομάτι ,υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας  ώστε να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Πριν λίγο η φωτιά άγγιξε και το μουσείο. Στην περιοχή επιχειρούν και μεγάλες δυνάμεις από αέρα. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάτοικοι της περιοχής έχουν απομακρυνθεί ενώ στο σημείο βρίσκεται σύσσωμη η ηγεσία της Πυροσβεστικής δύναμης Πελοποννήσου , ο Δήμαρχος της Μεσσήνης καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αργυράκης όσο και η κ. Αλειφέρη.  Σε επικοινωνία με τις αρχές βρίσκεται και ο υπουργός Προ.Πο. Βασίλης Κικίλιας όσο και ο υφυπουργός Εθνική Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος. Το Θάρρος βρίσκεται στο Μαυρομάτι και θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε εξέλιξη .

Προς Αρχαία Μεσσήνη και Ανδρομονάστηρο κατευθύνεται η μεγάλη φωτιά, σε λίγο περισσότερη ενημέρωση. 

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι , στο χωριό Ζερμπίσια Μεσσηνίας, έξω από το Μελιγαλά. Στο σημείο ήδη δίνουν μάχη με τις φλόγες άνδρες του πυροσβεστικού σώματος Μελιγαλά ενώ στην περιοχή βρίσκονται και αρκετά οχήματα με άνδρες της πυροσβεστικής Καλαμάτας.  Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε