Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (φωτογραφίες)


Την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη Μετάστασή Της εορτάζει και τιμά η Εκκλησία σήμερα και στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας πανηγυρίζουν Ιερές Μονές και Ενοριακοί Ναοί.
Ειδικότερα, πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Δήμιοβας στο Καλάθιο όρος, Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη.
Επίσης, Ιερές Πανηγύρεις θα τελεσθούν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Λαιΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος, Άνω Βέργας και στον Κοιμητηριακό Ναό της Καλαμάτας.
Βέβαια, ξεχωριστή ήταν και η χθεσινή ημέρα για την ιστορική μονή του Βουλκάνου. Όπως κάθε χρόνο, η παρουσία πιστών ήταν μεγάλη, αφού, σύμφωνα με το τυπικό των εορταστικών εκδηλώσεων, η θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου μεταφέρεται από την κάτω Μονή στο μοναστήρι της Κορυφής και έτσι ξεκινούν οι εορτασμοί.
Χθες, στο Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καβάσων Εμμανουήλ και ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Κατά την ώρα της Λιτής έγινε η λιτανεία του επιταφίου της Θεοτόκου πέριξ του ιερού ναού και στον ειδικό χώρο ( εξέδρα) εψάλησαν τα εγκώμια προς τιμήν της Θεοτόκου, ενώ έγινε η αρτοκλασία και το θείο Κήρυγμα υπό του χοροστατούντος αρχιερέως.