Παραίτηση Δεδούση από το Δ.Σ. της Καλαμάτας με αιχμές σε Ράλλη. Απάντηση εξέδωσε τώρα η Καλαμάτα


Από χθες το μεσημέρι, μέσα από την ιστοσελίδα του «Θ», αποκαλύψαμε την παραίτηση του Τάκη Δεδούση από το Δ.Σ. του ΠΣ «Η Καλαμάτα», που για κάποιους ήρθε τελείως αιφνιδιαστικά, όμως για κάποιους άλλους ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.
Ο κ. Δεδούσης, που εισχώρησε στο Δ.Σ. ως εκπρόσωπος του περιβάλλοντος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν αρχές Ιουλίου, με μια λιτή δήλωση γνωστοποίησε την απόφασή του, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διοίκησης του Γιώργου Ράλλη:
«Σας αποστέλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του ΠΣ Η Καλαμάτα, καθότι δεν ευδοκιμούν οι προσδοκίες μου για τις εξελίξεις στην ομάδα και επίσης γιατί έχω διαφορετική αντίληψη για τη διοίκηση του συλλόγου, κυρίως με τον κ. Πρόεδρο».
Λίγο μετά την ανακοίνωση, επικοινωνήσαμε μαζί του, ζητώντας του να ανοίξει λίγο περισσότερο το κουβάρι και να μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση αυτή.
Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Ως μέλος του Δ.Σ. προσπάθησα για την κάλυψη ιατρικής περίθαλψης χωρίς επιβάρυνση της ομάδας με σπουδαίο επιστήμονα και προσπάθησα ή για να είμαι πιο ακριβής προσπαθώ ακόμη, να τρέξω το πλάνο συνεργασίας με μεγάλη διαφημιστική εταιρεία, κάτι που θα φέρει πολλά οφέλη. Προσπάθησα να βοηθήσω χωρίς κανένα όφελος την ομάδα, κάνοντας μια σειρά πραγμάτων. Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα διαπίστωσα απροθυμία ενημέρωσης από την πλευρά του προέδρου. Τελευταία επαφή που είχα μαζί του ήταν στις 23 Ιουλίου κι αυτή με μήνυμα.
Πρέπει να πω ότι μιλούσα τακτικά όλο αυτό το διάστημα με τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Δάλλα, όμως οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. ήταν ελάχιστες. Ο κ. Ράλλης αντιλαμβάνεται κάπως διαφορετικά τη διοίκηση. Διατηρεί αυτό το συγκεντρωτισμό κι αυτό δεν βοηθά. Έχω διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο διοίκησης, εύχομαι όμως ακόμη κι έτσι όπως λειτουργεί ο κ. Ράλλης, η ομάδα να πετύχει.
Θέλω, κλείνοντας, να αναφέρω ότι η συνεργασία μου ήταν δημιουργική με τους κ.κ. Παπαθεοδωρίδη, Δάλλα τους οποίους θεωρώ εξαιρετικούς, τον κ. Λουκά δεν τον είδα σε κανένα συμβούλιο, ενώ ο Άλκης (Καραγιάννης), βοηθά πολύ έντονα την ομάδα.
Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στον Ηλία Παπακωνσταντίνου, πιστεύοντας ότι είναι ένας άνθρωπος έντιμος, με σωστές απόψεις για το ποδόσφαιρο, που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την Καλαμάτα. Θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει το μελλοντικό της διοικητικό ηγέτη κι αυτόν που θα την φέρει ψηλά. Εύχομαι να τον ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί έχει πολλά να δώσει», επισήμανε ο κ. Δεδούσης, ο οποίος στάθηκε και στην υπόθεση Ρέλλα και τη μεταγραφή που δεν προχώρησε ποτέ: «Δεν μου αρέσουν οι παλινωδίες, θεωρώ ότι ήταν λάθος ο χειρισμός της συγκεκριμένης μεταγραφής».
Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε για το κομμάτι της ιδιαίτερης σχέσης με το περιβάλλον Παπασταθόπουλου κι αν έπαιξε ρόλο η μη ενεργή συμμετοχή του διεθνούς ποδοσφαιριστή για την απόφασή του να παραιτηθεί.
«Εγώ μπήκα ως εκπρόσωπος του περιβάλλοντος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και όχι του ιδίου. Δεν είπα ποτέ ότι θα βάλω χρήματα. Στην πορεία διαπίστωσα κάποια πράγματα και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο στη δήλωσή μου μίλησα για προσδοκίες που δεν ευδοκιμούν. Είχα πολύ καλή συνεργασία με το Νίκο Κλιτσίδη, τον οποίο θεωρώ έντιμο και ικανό άνθρωπο».

Κενό στο 7μελές Δ.Σ.
Η αποχώρηση του κ. Δεδούση αφήνει ένα κενό στο Δ.Σ., που πρέπει βάσει Καταστατικού να είναι 7μελές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές αρχαιρεσίες, καθώς δεν υπάρχουν αναπληρωματικά μέλη. Πάντως, δεν υπάρχει καμία περίπτωση «πτώσης» της διοίκησης, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να έχει προηγηθεί η παραίτηση τουλάχιστον της πλειοψηφίας των μελών.

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγα λεπτά η Καλαμάτα σχετικά με την αποχώρηση του πρώην μέλους από το ΔΣ
Από το Δ.Σ. του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
 Ο κ. Παναγιώτης Δεδούσης επέλεξε, δυστυχώς, τον εύκολο δρόμο της αποχώρησης από το ΔΣ του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ, παρά τα όσα ο ίδιος ευαγγελιζόταν όταν έθετε υποψηφιότητα και μάλιστα η αποχώρησή του αυτή συνοδεύτηκε από έντονη κριτική και ύφος απαξίωσης προς τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.
Το Δ.Σ του Π.Σ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ συνεχίζει την καθημερινή δουλειά για την ολοκλήρωση του πλάνου που έχει θέσει και την υλοποίηση των πρωταγωνιστικών στόχων της ομάδας. Κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς για να προχωρήσουμε μπροστά, θέλουμε και ζητάμε την στήριξη του φίλαθλου κόσμου της ομάδας μας και γενικότερα της πόλης και είμαστε σίγουροι πως τα καλύτερα έρχονται.
 
                                                                                                                                ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ


Μετά τη Βάρδα δύο φιλικά με Ερμή Κιβερίου
Όπως γράψαμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ, η Καλαμάτα θα ξεκινήσει τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας στις 13 του μήνα τον ΠΑΟ Βάρδας, όμως έγιναν γνωστά και τα επόμενα φιλικά ματς.
Στις 17 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το νεοφώτιστο στη Γ’ εθνική Ερμή Κιβερίου, ενώ 10 ημέρες αργότερα (27/8), θα υποδεχθεί στη Μεσσηνία την Αργολική ομάδα.


Επικεφαλής του τεχνικού τιμ των Υποδομών, ο Ηλίας Μαστορέας
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Θ», που καθημερινά μεταφέρει με ακρίβεια τα όσα εξελίσσονται στην οικογένεια της Μαύρης Θύελλας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε αποδέκτες της εμπιστοσύνης και της αγάπης του αναγνωστικού κοινού, ο πολύπειρος τεχνικός Ηλίας Μαστορέας αναλαμβάνει επικεφαλής του τεχνικού τιμ των Υποδομών της Καλαμάτας και θα συνεργαστεί με τον Παντελή Τσιγαρίδη, που συνεχίζει το έργο του στις μικρές ηλικίες.
Στις τάξεις της διοίκησης έχουν πάρει την απόφαση και το δείχνουν εμπράκτως να στηρίξουν τα τμήματα αυτά και είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον δεν θα εμπλέκεται μόνο ένα μέλος, όπως έγινε πέρυσι με τον Άκη Δάλλα, αλλά το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Μαύρης Θύελλας.

Του Νίκου Μπαλόπουλου