Περισσότεροι οι ξένοι τουρίστες φέτος στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)


Τα «χαράτσια» μείωσαν τις ημέρες διαμονής των Ελλήνων… 
Πατροπαράδοτος μήνας διακοπών για την ελληνική οικογένεια ο Αύγουστος και αρκετά ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα της τουριστικής κίνησης στην Καλαμάτα το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα.
Πληρότητα στα καταλύματα που αγγίζει το 100%, έκτακτα δρομολόγια από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, γεμάτα καταστήματα, παραλίες που ασφυκτιούν από κόσμο, αλλά και μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, συνθέτουν το σκηνικό στην πόλη τις τελευταίες ημέρες…
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τα ξενοδοχεία, αυξημένη είναι τη φετινή σεζόν η παρουσία των ξένων τουριστών στην Καλαμάτα. Αντιθέτως, χρόνο με το χρόνο μειώνεται η διάρκεια διαμονής των Ελλήνων επισκεπτών, κάτι στο οποίο στάθηκαν και οι περισσότεροι ξενοδόχοι με τους οποίους επικοινώνησε το «Θάρρος»:
 
Γιώργος Αντωνίου – “Pharae Palace” 
«Σημαντική αύξηση των ξένων επισκεπτών της Καλαμάτας» 
Ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής κίνηση εμφανίστηκε στην επικοινωνία μας ο υπεύθυνος του “Pharae Palace”, Γιώργος Αντωνίου. Διαπίστωσε ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την Καλαμάτα, ενώ ανέφερε ότι η κίνηση, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παρουσιάζεται αυξημένη, κυρίως όμως από τους ξένους επισκέπτες.
Για τον Αύγουστο το “Pharae Palace” έχει πληρότητα 100% τις πρώτες είκοσι ημέρες, ενώ αρκετά καλές είναι οι κρατήσεις για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, καθώς και το Σεπτέμβριο.
Κλείνοντας ο κ. Αντωνίου επισήμανε ότι έχει μειωθεί σημαντικά το διάστημα διαμονής των Ελλήνων επισκεπτών, καθώς «το δεκαπενθήμερο των περασμένων ετών έχει γίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων τετραήμερο για μια ελληνική οικογένεια», αφού προτεραιότητα αποτελεί η πληρωμή των «χαρατσιών» που έλαβε στο τέλος Ιουλίου…
 
Γεωργία Γεωργαρά – “Elite City Resort”  
«Μπαίνοντας ο Αύγουστος έδωσε ένα θετικό στίγμα» 
Αισιόδοξη για την κίνηση του Αυγούστου εμφανίστηκε η κα Γεωργαρά από το “Elite City Resort”. Όπως μας δήλωσε, το ξενοδοχείο έχει πληρότητα που αγγίζει το 100%, ενώ και οι κρατήσεις για το υπόλοιπο του μήνα είναι ικανοποιητικές, καθώς- ειδικά- οι ημέρες γύρω από το Δεκαπενταύγουστο είναι αυτές που παραδοσιακά ο Έλληνας πραγματοποιεί τις διακοπές του.
Η κα Γεωργαρά επισήμανε, επίσης, το γεγονός ότι κάθε χρόνο συρρικνώνεται ο χρόνος διαμονής των Ελλήνων επισκεπτών. Σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, που μια οικογένεια διέμενε πάνω από δέκα ημέρες, πλέον καμία δεν ξεπερνά τη μία εβδομάδα. Πρόσθεσε, δε, ότι αρκετοί είναι και αυτοί που προτιμούν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, ώστε να έχουν καλύτερες τιμές.
Για τους προηγούμενους μήνες της τουριστικής σεζόν, μας είπε ότι οι ξένοι επισκέπτες ήταν περισσότεροι από τους Έλληνες, οι οποίοι, ειδικά τον Ιούλιο, προτίμησαν διήμερα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα.
Τέλος, στάθηκε στα αρκετά συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, κυρίως το Μάιο και τον Ιούνιο, τα οποία και αποτέλεσαν μια σημαντική «ανάσα» για τα ξενοδοχεία της πόλης τους συγκεκριμένους μήνες
 
Γεράσιμος Τράνακας- “Horizon Blu”  
«Να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στην Καλαμάτα…» 
Ο υπεύθυνος του νέου υπερπολυτελούς ξενοδοχείου “Horizon Blu” στην παραλία της Καλαμάτας, Γεράσιμος Τράνακας, μιλώντας στο «Θάρρος», τόνισε την ανάγκη να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος πέρα από το σύνηθες διάστημα 15 Ιουλίου – 20 Αυγούστου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Καλαμάτα είναι υπέροχη και το Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά και το Σεπτέμβριο, και στόχος όλων πρέπει να είναι η προσέλκυση περισσότερων ξένων τουριστών αυτούς τους μήνες.
Όσον αφορά στους Έλληνες επισκέπτες, διαπίστωσε κι αυτός με τη σειρά του ότι οι μέρες διαμονής κάθε χρόνο μειώνονται και κανείς δεν ξεπερνά τα τέσσερα με πέντε βράδια διαμονής.
Αν και ως καινούργιο ξενοδοχείο, με λίγους μήνες παρουσίας στην πόλη, δεν μπορεί να μας δώσει συγκριτικά στοιχεία, ο κ. Τράνακας εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος με την κίνηση στο “Horizon Blu”, ενώ ειδικά για τον Αύγουστο η πληρότητά του αγγίζει το 100%.
 
Σπύρος Λαγωνικάκος – “Galaxy Hotel”  
«Τα χαράτσια μείωσαν τις ημέρες διαμονής των Ελλήνων» 
Τα λεγόμενα των προηγούμενων επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος, ο οποίος εμφανίστηκε προβληματισμένος. Όπως δήλωσε, μπορεί να έχουν αυξηθεί στη Μεσσηνία οι ξένοι τουρίστες, αλλά έχουν μειωθεί δραματικά, κατά 80%, οι Έλληνες επισκέπτες, καθώς όλα αυτά τα «χαράτσια» που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, δυσκολεύουν την ελληνική οικογένεια στις διακοπές της, μειώνοντας τις ημέρες διαμονής σε έναν τόπο σε σχέση με παλαιότερα.
Όσον αφορά στην κίνηση στην Καλαμάτα που αναμένουμε τον Αύγουστο, εκτίμησε ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι… και «μακάρι», όπως πρόσθεσε, καθώς ο περυσινός Αύγουστος ήταν καλός. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι ξενοδόχοι έχουν δώσει «γη και ύδωρ» σε προσφορές στις τιμές για να προσελκύσουν τουρίστες.
Κλείνοντας στάθηκε στην ανάγκη να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στην περιοχή μας, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να συμβάλουν όλοι οι φορείς και, πρωτίστως, η κυβέρνηση…
 
Περισσότερα δρομολόγια από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ  
Γιώργος Πετρουλάκης – Υπεραστικό ΚΤΕΛ  
«Ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με πέρυσι η κίνηση»  
Αυξημένη σε σχέση με πέρυσι εμφανίζεται η κίνηση και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ του νομού. Όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του οργανισμού Γιώργος Πετρουλάκης, όλο το καλοκαίρι παρουσιάζεται αύξηση των επισκεπτών στο νομό μας, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου τόνισε ότι παρουσίασε τη μεγαλύτερη κίνηση μέχρι στιγμής και αναμένεται να κορυφωθεί τις δύο επόμενες εβδομάδες.
Για τις ανάγκες των επισκεπτών, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει μεριμνήσει για έκτακτα δρομολόγια κάθε Παρασκευή από Αθήνα προς Καλαμάτα και κάθε Κυριακή από Καλαμάτα προς την πρωτεύουσα, ενώ είναι σε ετοιμότητα να δρομολογήσουν λεωφορεία και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αν παραστεί ανάγκη, όπως μας επισήμανε ο κ. Πετρουλάκης.

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας