Πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Μεσσήνη και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής


Το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στη Μεσσήνη κατέδειξε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ν. Τζώρτζης.
Ο κ. Τζώρτζης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά αδέσποτα που μαλώνουν μεταξύ τους στην πλατεία, εκφράζοντας ταυτόχρονα το φόβο ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με παιδιά που τυχόν βρεθούν μπροστά στον τσακωμό τους.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος, γνωστοποίησε ότι στις προθέσεις του Δήμου περιλαμβάνεται η δημιουργία ειδικού χώρου σε δημοτικό οικόπεδο έναντι του παλιού εργοστασίου Μαργέλη (πριν από την είσοδο της Μεσσήνης), όπου θα τοποθετηθούν ένα λυόμενο και 3-4 σπιτάκια για να φιλοξενούνται εκεί για μικρό διάστημα ζώα που θα στειρώνονται. Επίσης, έχει εκπονηθεί από τον Οκτώβριο μελέτη για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Συστάθηκε, συνέχισε, μεταξύ άλλων, επιτροπή με κτηνίατρο και αγροφύλακα για να περισυλλέγονται τα ζώα, προκειμένου να ακολουθεί αποπαρασίτωση και στείρωση, αλλά υπήρξε πρόβλημα καθώς δεν αναλάμβανε ο κτηνίατρος, αφού θα πρέπει μετά την επέμβαση στείρωσης να φυλαχθούν σε κάποιον χώρο για 4 ημέρες. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει φιλοζωικός όμιλος στη Μεσσήνη και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με εκείνον της Καλαμάτας, που όμως, δεν έχει συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία.
Τέλος, ανέφερε πως δεν μπορεί να δημιουργηθεί χώρος σίτισης ή συντήρησης των ζώων λόγω του μεγάλου κόστους, και κατέληξε λέγοντας πως η ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή που έχει ξεκινήσει ο Δήμος.