Σιγή ασυρμάτου για το κοινωνικό φροντιστήριο


Γράφαμε το προηγούμενο διάστημα ότι για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, όπως και αυτή που θα ορκιστεί στο τέλος Αυγούστου, αλλά και για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, υπάρχει ένα διακύβευμα, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό για την ίδια την κοινωνία και εν τέλει για την ίδια τη Δημοκρατία.
Δεν είναι άλλο από την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καλαμάτας. Και δεν έχει να κάνει με «πολιτικό χρώμα», αλλά με την ίδια τη θέλησή της, θέτοντας το συγκεκριμένο ζήτημα ως πρωτεύον.
Στο πλαίσιο αυτό προτείναμε, ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων άλλων Δήμων της χώρας, τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να πληρώνουν τα δίδακτρα.
Προς έκπληξη, δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Ούτε καν από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν ως σημαία τους την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, με κάθε τρόπο και μέσο. Φαίνεται, έχουν πάει όλοι διακοπές και δεν ενημερώνονται, αν και όφειλαν, όπως πρέπει για τα τεκταινόμενα στην κοινωνία μας…

Α.Π.