Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και στοιχεία των ληστών του Διστόμου


Στη δημοσιότητα έδωσε την Πέμπτη η αστυνομία φωτογραφίες και στοιχεία των ληστών του Διστόμου, καλώντας τους πολίτες να δώσουν στοιχεία σε περίπτωση που έχουν πληροφορίες για τα εν λόγω άτομα.

Δείτε εδώ τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αστυνομία

Η ληστεία σημειώθηκε στις 22 Αγούστου στην Εθνική Τράπεζα που βρίσκεται στην παραλία Διστόμου. Οι τρεις δράστες με την απειλή όπλων εισήλθαν στο υποκατάστημα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ.

Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα με πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την Κηφισιά. Λίογ πριν επιβιβαστούν σε ταχύπλοο που τους μετέφερε στο Λουτράκι έκαψαν το αυτοκίνητο στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Αφού επιβιβάστηκαν στο φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, και στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι «τα παραπάνω άτομα, τα στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα, συμμετέχουν σε ομάδα – εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα».

πηγή: in.gr