Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για τις “Θίνες” Κυπαρισσίας


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Συνάντηση ενημέρωσης γ.γ. ΥΠΕΚΑ με
βουλευτές και δημάρχους Μεσσηνίας-Ηλείας

Εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)», οργανώθηκε χθες με πρωτοβουλία της γενικής γραμματέως ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, συνάντηση ενημέρωσης στο υπουργείο με βουλευτές και δημάρχους της Μεσσηνίας και της Ηλείας.
Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν ο ειδικός γραμματέας Υδάτων ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Τριάντης, η διευθύντρια Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ Ρεβέκκα Μπατμάνογλου, η βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Γεώργιος Κοντογιάννης, συνεργάτες της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, συνεργάτες του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φιλντίσης, ο δήμαρχος Κρεστένων-Ανδρίτσαινας Διονύσης Μπαλιούκος, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Πύργου.
Αντίστοιχη συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε προχθές με το δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο.
Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση επί των αρχών και αξόνων που περιλαμβάνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου, το οποίο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, ενώ αναπτύχθηκε εκτενής διάλογος για τα θέματα που αφορούν στις συγκεκριμένες περιοχές.