Ταχύπλοο τραυμάτισε σοβαρά στη Φοινικούντα νεαρό Γερμανό


Σε σοβαρή κατάσταση, αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 26χρονος Γερμανός, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή «Θίνες» στη Φοινικούντα, χτυπήθηκε από ταχύπλοο που οδηγούσε 22χρονος Αυστριακός.
Το περιστατικό συνέβη στις 3.20 το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο 26χρονος Γερμανός, βρισκόταν σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από την ακτή και σε θαλάσσια περιοχή, έξω από τις σημαδούρες, συλλέγοντας από το βυθό πεταλίδες.
Ο νεαρός αυστριακός, που είναι και φοιτητής της Νομικής, με το ταχύπλοο της οικογένειάς του, που επισκέπτονται συχνά την περιοχή, ξεκίνησε για μια βόλτα.
Σύμφωνα και με την μαρτυρία του ίδιου, ξαφνικά και σε απόσταση μόλις δύο μέτρων, είδε να αναδύεται ο 26χρονος Γερμανός. Κάνοντας απότομο ελιγμό, προσπάθησε, όπως είπε να τον αποφύγει, αλλά τελικά τον χτύπησε με την καρίνα του σκάφους. Χάρη στον ελιγμό όμως αυτό, απέφυγε να τον χτυπήσει με την προπέλα.
Άμεσα ο νεαρός Αυστριακός, μαζί με τον αδελφό του που είναι γιατρός, βοήθησαν τον τραυματία και για την άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ο 26χρονος Γερμανός, έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και πνεύμονα, καθώς και κάταγμα χεριού και χειρουργήθηκε άμεσα από τους γιατρούς του Νοσοκομείου.
Ο νεαρός Αυστριακός συνελήφθη με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος, μετά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα.
Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Αυστριακός είναι χειριστής ταχύπλοου αρκετά χρόνια και τόσο αυτός, όσο και το ταχύπλοο, διέθεταν όλες τις απαραίτητες άδειες.
Β.Β.