Το “Locish” ήρθε και στην Καλαμάτα…

Το “Locish” ήρθε και στην Καλαμάτα…


Ύστερα από την επιτυχημένη λειτουργία του σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο
 
Του Κώστα Γαζούλη 
 
Η startup εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά, που ξεκίνησε από δύο φίλους στην Καλαμάτα, τον Γρηγόρη Ζωντανό και τον Αλέξη Χριστοδούλου, έφτασε πλέον και στην πόλη μας, ύστερα από την επιτυχημένη λειτουργία της σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο. 
Το Locish έκανε το ντεμπούτο στον κόσμο των startups το Μάρτιο του 2013. Τότε, η εφαρμογή είχε ως μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν ωραία εστιατόρια, μπαρ και άλλα μέρη διασκέδασης με τη βοήθεια των κατοίκων της πόλης. 
Κάθε ταξιδιώτης είχε την ευκαιρία να βιώσει την πόλη όπου ταξίδευε σαν να ήταν από εκεί, μακριά από τις «τουριστικές παγίδες». Ωστόσο, έγινε γρήγορα σαφές ότι δεν ήταν μόνο οι ταξιδιώτες, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι που αναζητούσαν καινούρια μέρη (εστιατόρια, bars, clubs) μέσα στην πόλη τους.
Το Σεπτέμβριο του 2013, σ’ ένα ταξίδι του Γρηγόρη και του Αλέξη στην Αμερική, κατάφεραν να προσελκύσουν νέους επενδυτές και το Locish να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 820.000 δολαρίων. 
Το κεφάλαιο αυτό επενδύεται για τη συνολική αναμόρφωση της εφαρμογής, με ουσιαστικές βελτιώσεις στα τεχνικά, λειτουργικά, καθώς και στα αισθητικά χαρακτηριστικά. 
Πλέον το Locish αφορά μια διευρυμένη κοινότητα χρηστών, που δεν περιορίζεται μόνο στο ταξιδιωτικό κοινό. Τα μέλη της μοιράζονται πληροφορίες και ανταλλάσσουν εμπειρίες με άτομα που έχουν παρόμοιο γούστο και στυλ στη διασκέδαση. Συνδέει ανθρώπους με κοινές συνήθειες και προτιμήσεις, που βοηθούν ο ένας τον άλλον να ανακαλύψουν καινούρια μέρη για φαγητό ή ποτό μέσα από εξατομικευμένες προτάσεις. Με το Locish οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή, με άμεσο, κοινωνικό και διαδραστικό τρόπο, να βρουν αυτό που αναζητούν, χωρίς να χρειάζεται να ψάξουν τις πολυάριθμες, μακροσκελείς και συχνά αναξιόπιστες κριτικές που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. 
Έτσι, όποιος επιθυμεί και στη Μεσσηνία να μοιραστεί τις «γνώσεις» του, αλλά και να ανακαλύψει νέα μέρη που τον ενδιαφέρουν, δεν έχει παρά να «κατεβάσει» τη δωρεάν εφαρμογή, είτε στο Apple Store είτε στο Android, αλλά και να επισκεφτεί την ανανεωμένη ιστοσελίδα www.locish.com, όπου μπορεί να βιώσει όλες τις νέες δυνατότητές του.