Ψηφιακό αρχείο στην πολεοδομία Καλαμάτας με ηλεκτρονική καταγραφή όλων των στελεχών αδειών


Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση των στελεχών αδειών από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας, κάτι που οδήγησε στην αποτύπωση των στελεχών για περισσότερες από 70.000 άδειες οικοδομής που έχει χορηγήσει (αφορούν στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Μεσσηνίας, πλην των περιοχών Πύλου και Κυπαρισσίας).
Με τη διαδικασία αυτή, και με το νέο ψηφιακό αρχείο η υπηρεσία θα έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να τυπώσει αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου. Η ηλεκτρονική αποτύπωση πραγματοποιήθηκε μέσω προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.
Από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας κατ’ αρχάς ταξινομήθηκαν οι φάκελοι των αδειών, ο διαχωρισμός τους κατ’ έτος και καταχώριση των δεδομένων σε υπολογιστή. Μετά την καταγραφή των φακέλων και την τακτοποίηση των στελεχών, ταξινομήθηκαν και τα τελευταία κατ’ αύξοντα αριθμό και καταχωρίσθηκαν στον υπολογιστή, ενώ ακολούθησε η ψηφιακή τους σάρωση. 
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμος παρέχει και χωρικές πληροφορίες που χρειάζονται οι μηχανικοί. Σχετική προσπάθεια μηχανοργάνωσης έχει ήδη ξεκινήσει, αφού το ΓΠΣ, τα σχέδια πόλης και οι τροποποιήσεις τους, με παραπομπή στα σχετικά ΦΕΚ, είναι διαθέσιμα στους μηχανικούς.