Έλεγχοι σε καταστήματα για κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους


Ο έλεγχος σε καταστήματα για την κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους ήταν ο ένας από τους στόχους αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 115 άτομα, εκ των οποίων 84 ήταν ημεδαποί και 31 αλλοδαποί, καθώς και σε 75 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 25 άτομα, από τα οποία 15 ήταν ημεδαποί και 10 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 8 άτομα. Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα, ένας ημεδαπός για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ένας τσιγγάνος για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Επίσης, συνελήφθη ένας ημεδαπός, για προσφορά οινοπνευματωδών ποτών σε ανηλίκους, σε κατάστημα της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που έκανε η Ασφάλεια σε καταστήματα κατέλαβε δύο 16χρονους να καταναλώνουν αλκοόλ. Ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Επιπλέον, κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν 34 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και τέσσερις λοιπές παραβάσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.