Απαίτηση νίκης στην πρεμιέρα για τη “Μαύρη Θύελλα”


ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ 11 Ο ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ
ΕΚΤΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

Του Νίκου Μπαλόπουλου
Λίγες μόλις ώρες απέμειναν για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, που βρίσκει, δυστυχώς, την ομάδα της Καλαμάτας να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Ξεκίνημα που περιλαμβάνει το εντός έδρας παιχνίδι με την άγνωστη ποδοσφαιρικά αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνη – εάν κρίνουμε τουλάχιστον με βάση την περυσινή της πορεία – Κύμη, που κάθε άλλο παρά εύκολο αντίπαλο αναμένεται να αποτελέσει.
Το στοιχείο αυτό το γνωρίζουν άπαντες στις τάξεις της Μαύρης Θύελλας και ακόμη περισσότερο ο Νίκος Κουρμπανάς, που φροντίζει σε σχεδόν καθημερινή βάση να μεταφέρει στους παίκτες του το βαθμό επικινδυνότητας της αναμέτρησης, αλλά ακόμη περισσότερο την επιτακτική ανάγκη ξεκινήματος με το δεξί.
Τόσο ο έμπειρος τεχνικός όσο και οι παίκτες του, αλλά και οι διοικούντες που ξέρουν καλά ότι ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος θα επηρεάσει ψυχολογικά τον κόσμο, όπως έγινε και πέρυσι με Βάρδα και Κόρινθο, θέλουν την καλή εμφάνιση και ακόμη περισσότερο τους 3 βαθμούς.
Τα τελευταία 24ωρα εξελίσσεται μια ιδιόμορφη διαδικασία ψυχολογικού ντοπαρίσματος και αγωνιστικού ανεβάσματος ταυτόχρονα και η ελπίδα όλων είναι να ταυτιστεί με τη νίκη, τα αισιόδοξα μηνύματα και το κέρδος του κόσμου.

4-3-3 με Τσάτσο δημιουργό και βάρος στα στημένα
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η προετοιμασία συνεχίστηκε χθες με προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο και επικεντρώθηκε σε τακτική, στημένα, τελειώματα και βεβαίως το οικογενειακό δίτερμα.
Θα λέγαμε ότι έγιναν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα σχετικά με τις προθέσεις του κ. Κουρμπανά, που θα παρατάξει την ομάδα με 4-3-3 και επικρατέστερους τους Πάππο, Ρούσση, Χριστοφιλέα, Νιφορόπουλο, Τριάντο (Μαρτίνο), Λουμπαρδέα, Τσάτσο, Χαρίτο, Ηλιόπουλο, Σαλαπάτα και Καλαντζή.
Ιδιαίτερος θα είναι ο ρόλος του Σωτήρη Τσάτσου, από τον οποίο περιμένουν πολλά οι άνθρωποι της ομάδας, όπως άλλωστε και από το μεγάλο επιθετικό όπλο, τον Χρήστο Καλαντζή, όμως καταλυτικός και αυτός του Λουμπαρδέα, όπως επίσης και της αμυντικής τετράδας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τεχνικός της Καλαμάτας δίνει μεγάλη σημασία στο να κρατήσει ανέπαφη η ομάδα την εστία της αλλά και να εκμεταλλευτεί τα δυνατά της χαρτιά στα στημένα.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα και μετά το τέλος της προπόνησης θα ανακοινωθεί η 18άδα, από την οποία έχουν αποκλειστεί οι τραυματίες Σκάρος, Αργυρόπουλος, Δημητριάδης, αλλά και ο Πολυχρόνης, που εξ αιτίας ενός προβλήματος στον τετρακέφαλο, έμεινε εκτός.
Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης, θα γίνει και η επιλογή της τριάδας των αρχηγών για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σήμερα στην Καλαμάτα τα εισιτήρια
Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχαν φτάσει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τη Θεσσαλονίκη όπου και τυπώνονται, τα εισιτήρια του αυριανού παιχνιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες της Καλαμάτας θα περιμένουν σήμερα μέχρι το μεσημέρι και θα κοστίζουν 5 ευρώ (παιδιά και γυναίκες) και 10 ευρώ.
Εάν καταστεί εφικτό η προπώλησή τους θα ξεκινήσει από σήμερα, αλλιώς από αύριο το πρωί έξω από το Δημοτικό Στάδιο.

Και πληρωμές είχε το μενού
Εξαιρετικό είναι το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Καλαμάτας, κάτι που φάνηκε άλλωστε και στο τραπέζι σύσφιγξης σχέσεων το βράδυ της Τετάρτης, με την κίνηση της διοίκησης να δώσει χρήματα χθες το απόγευμα σε ποδοσφαιριστές, να το κάνει ακόμη καλύτερο.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που αποσκοπεί στην ψυχολογική ανάταση και έρχεται την καταλληλότερη στιγμή.

Με Παπαθεοδωρίδη η προπόνηση
Ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης που πέρασαν χθες το απόγευμα από το Δημοτικό Στάδιο, ήταν και ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης, ο οποίος εκφράζει με τον λιγομίλητο τρόπο του την πλήρη στήριξη της διοίκησης στο αγωνιστικό επιτελείο.

Ζητούμενο η βροντερή παρουσία του κόσμου
Μπορεί επισήμως να μην έχει προχωρήσει η διοίκηση στο αναμενόμενο, κατά πολλούς, κάλεσμα στους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, κάτι που έκανε πάντως ο επίτιμος πρόεδρος της Καλαμάτας Λυκούργος Γαϊτανάρος, ωστόσο στις συζητήσεις που εξελίσσονταν χθες το απόγευμα στο γήπεδο, ένα από τα βασικά θέματα ήταν και η παρουσία του κόσμου στο αυριανό ματς.
Είναι ζητούμενο για τους ανθρώπους της διοίκησης, ακόμη περισσότερο όμως για τους ποδοσφαιριστές, που μέχρι τώρα δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της δύναμης που μεταφέρει στην ομάδα ο κόσμος, η βροντερή του παρουσία και στήριξη.


ΡΟΣΤΕΡ ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2014-15

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΗΜ. ΓΕΝ. ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.

Αργυρόπουλος Ευθύμης μέσος 22/4/1990 Πάτρα

Βασιλόπουλος Νίκος αμυντικός 8/7/1996 Καλαμάτα
Γεωργακόπουλος Τάσος επιθετικός 1/5/1987 Πάτρα
Γκαρμοίρης Άγγελος τερματοφύλακας 11/3/1998 Καλαμάτα
Δημητριάδης Πέτρος επιθετικός 21/1/1978 Έδεσσα
Ζάρκος Φάνης μέσος 26/11/1991 Χολαργός
Ηλιόπουλος Κώστας επιθετικός 15/3/1989 Καλαμάτα
Κακκαλής Βασίλης επιθετικός 9/9/1995 Καλαμάτα
Καλαντζής Χρήστος επιθετικός 1/12/1982 Καλαμάτα
Κουντάνης Ηλίας μέσος 16/6/1995 Καλαμάτα
Κωνσταντακόπουλος Τάσος τερματοφύλακας 20/9/1992 Καλαμάτα
Λουμπαρδέας Νίκος αμυντικός 25/7/84 Πάτρα
Μαρτίνος Δημήτρης αμυντικός 12/10/1990 Αυλώνα
Μούζος Δημήτρης τερματοφύλακας 20/5/1990 Πάτρα
Νικολόπουλος Νίκος επιθετικός 27/2/1998 Καλαμάτα
Νιφορόπουλος Παναγιώτης αμυντικός 20/11/1990 Πάτρα
Πάππος Παναγιώτης τερματοφύλακας 15/8/1986 Αθήνα
Πολυχρόνης Δημήτρης μέσος 7/3/1994 Πάτρα
Ρούσσης Δημήτρης αμυντικός 6/5/1988 Αγρίνιο
Σαλαπάτας Τέλης επιθετικός 7/5/1986 Τρίπολη
Σκαρλάτος Βασίλης αμυντικός 2/2/1984 Θεσσαλονίκη
Σκάρος Κώστας μέσος 20/1/1987 Μαρούσι
Τριάντος Βασίλης αμυντικός 27/8/1985 Αθήνα
Τσάτσος Σωτήρης μέσος 15/12/1978 Νάουσα
Χαρίτος Νίκος μέσος 4/4/1995 Χολαργός
Χριστοφιλέας Τάσος αμυντικός 21/12/1988 Μαρούσι


ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πρόσκληση Λυκούργου σε φιλάθλους

Όπως συνηθίζει, ο επίτιμος πρόεδρος της Καλαμάτας Λυκούργος Γαϊτανάρος, μπαίνει μπροστά και λίγες ώρες πριν την έναρξη της χρονιάς απευθύνει πρόσκληση στους χιλιάδες φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, να βρεθούν στο πλευρό της, δίνοντας την ώθηση για το θετικό αποτέλεσμα:
«Αγαπητοί φίλαθλοι
Η θρυλική μας ομάδα «Μαύρη Θύελλα» δίνει τον πρώτο της αγώνα και έχει ανάγκη την παρουσία σας για ένα καλό αποτέλεσμα. Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό θα είναι όταν παίζει καλή μπάλα και ο δωδέκατος παίκτης που είστε εσείς και με τη βοήθειά σας κατά τη μεγάλη σημερινή γιορτή, θα έχουμε καλό αποτέλεσμα με την ευλογία του ιερέως.
Ολοι παρών!!»