Απαιτούνται περισσότεροι εθελοντές εκπαιδευτικοί για τις ανάγκες του προγράμματος των παιδικών χωριών SOS


Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς να στελεχώσουν το πρόγραμμα μαθησιακής υποστήριξης του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών SOS Ελλάδας, απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η κοινωνική λειτουργός Γιώτα Μηλίτση και η εθελόντρια Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου.
Η κα Κανελλοπούλου συνεχάρη τα τέσσερα παιδιά του Κέντρου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής στήριξης και πέτυχαν στις φετινές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Την τάξη τους πέρασαν τα υπόλοιπα παιδιά.
Μίλησε, επίσης, για μια μεγάλη επιτυχία που χρεώνεται στην προσπάθεια των παιδιών και στο έργο των εθελοντών εκπαιδευτικών. Εξέφρασε, δε, τη χαρά και την τιμή για το Κέντρο να στελεχώνεται από τέτοιους εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας εξίσου σημαντικό το να δίνονται τέτοιες ευκαιρίες σε παιδιά με οικογένειες που αδυνατούν να τους προσφέρουν κάτι περισσότερο, και υπογράμμισε πως «είναι πολύ σπουδαίο να συμμετέχεις στην προσπάθεια παιδιών να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους».
Από την πλευρά της, η κα Μηλίτση είπε πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές, παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και μαθησιακές δυσκολίες. Όπως είπε, γίνεται ξεχωριστή αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ ανέφερε πως η μαθησιακή υποστήριξη ξεκίνησε προ πενταετίας με 5 παιδιά και 5 εκπαιδευτικούς και πέρσι υπήρχαν 45 παιδιά που καλύπτονταν από 43 εκπαιδευτικούς.
Σημείωσε ότι οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί, αφού υπάρχουν 15 επιπλέον αιτήσεις, με τον αριθμό των μαθητών να ανέρχεται πλέον στους 56 (αφαιρέθηκαν οι 4 που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ) και, κατά συνέπεια, να χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές εκπαιδευτικοί, για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. 
Κλείνοντας η κα Κανελλοπούλου ανέφερε πως «είναι ανταποδοτικό το έργου του εθελοντή εκπαιδευτικού που στηρίζει τα παιδιά. Θα πάρει πολλή αγάπη και μια πολύ ζεστή αγκαλιά, και θεωρούμε πως αυτό είναι πολύ σπουδαίο».  

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου