Αποφυλακίζεται Βούλγαρος που είχε προσπαθήσει να ληστέψει 90χρονο


Σημαντική μείωση της ποινής του πέτυχε χθες ένας Βούλγαρος που το 2008 χτύπησε έναν 90χρονο στο καφενείο που διατηρούσε στο χωριό Μηλίτσα, προκειμένου να του αποσπάσει χρήματα, και σύντομα αποφυλακίζεται.
Είχε καταδικασθεί σε 7 χρόνια κάθειρξης και 6 μήνες φυλάκισης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας και χθες επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.
Το ηλικιωμένο θύμα έχει πεθάνει και ο γιος του κατέθεσε πως την ημέρα εκείνη τον ειδοποίησαν συγχωριανοί του ότι τον έχουν χτυπήσει. Πήγε στο καφενείο και βρήκε τον πατέρα του μέσα στα αίματα. Ο 90χρονος του είπε ότι ένας Βούλγαρος τον χτύπησε γιατί δεν του έδωσε τα χρήματα από το ταμείο. Μετά τον πέταξε κάτω, τον κλείδωσε στο μαγαζί και έφυγε, ενώ τον βρήκαν και τον βοήθησαν κάτοικοι του χωριού. Πήγε τον πατέρα του στο ιατρείο της περιοχής και αφού του περιποιήθηκαν τα τραύματα, οδηγήθηκαν στο Τμήμα, απ’ όπου ήδη είχαν συλλάβει το δράστη. Εκεί ο υπερήλικας τον αναγνώρισε, ενώ και ο Βούλγαρος ομολόγησε πως ζήτησε τα χρήματα από τον 90χρονο, ο οποίος του είπε ότι δεν του τα δίνει και να πάει να δουλέψει. Τότε, τον έσπρωξε και ο γέροντας έπεσε κάτω, αλλά δεν τον κλείδωσε στο μαγαζί, όπως ισχυρίσθηκε.
Το δικαστήριο χθες τον έκρινε και πάλι ένοχο για απόπειρα ληστείας, ενώ του αναγνώρισε ένα ελαφρυντικό.
Β.Β.