Βολές του Δ. Γιαννημάρα κατά του Παν. Μπασάκου


ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ (;) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΧΗΛΑ

 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
Ευθείες βολές, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, αλλά να τον «φωτογραφίζει», εξαπολύει προς το δημοτικό σύμβουλο, Π. Μπασάκο, ο τέως δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δ. Γιαννημάρας, μέσω εγγράφου που απέστειλε, λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, στο γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γ. Διδασκάλου.
Αφορμή για το έγγραφο ήταν η ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης σχετικά με τη σύνταξη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά δημότη από την περιοχή της Τραχήλας, «προκειμένου να προστατευθεί δημόσιος χώρος που είχε καταπατηθεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Ο δημότης προσέφυγε στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Μεσσηνία, καταθέτοντας ένσταση κατά της συγκεκριμένης απόφασης, με αποτέλεσμα την ακύρωσή της από τον κ. Διδασκάλου. Ο Δήμος Δυτικής Μάνης προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή (του άρθρου 152), που με ομόφωνη απόφασή της ακύρωσε την απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
 
Ερωτήματα
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, δημιουργούνται μερικά ερωτήματα:
«-Ποιος από το Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Μεσσηνίας (της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) εισηγήθηκε να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
-Πώς λαμβάνεται τόσο εύκολα μια εισήγηση για ένα δημόσιο χώρο; Ποιος τελικά τον προστατεύει; Ο Δήμος που παίρνει απόφαση για πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής, προστατεύοντας το δημόσιο χώρο, όπως ομόφωνα δέχεται η Επιτροπή του άρθρου 152, ή ο εισηγητής του Τμήματος Διοικητικού – Οικονομικού Μεσσηνίας, που λέει ότι ο Δήμος προσπάθησε να χαρακτηρίσει το χώρο ως δημόσιο;
-Μπορεί να έχει κάποια σχέση το γεγονός ότι ο προϊστάμενος του Διοικητικού – Οικονομικού Μεσσηνίας και ο παρέχων τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου 2014 στο Δήμο Δυτικής Μάνης και είχε ως υποψήφιο τοπικό σύμβουλο στο συνδυασμό του στην Τοπική Κοινότητα Τραχήλας το συγκεκριμένο δημότη κατά του οποίου είχε συνταχθεί το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής (το ονοματεπώνυμο του οποίου αναφέρεται ευκρινώς στο έγγραφο), του οποίου η ένσταση έγινε δεκτή για να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, που με την απόφασή του προσπάθησε να προστατεύσει δημόσιο χώρο από την καταπάτησή του από το δημότη;».
 
Υπόνοιες
Αν και τα ερωτήματα σταματούν, ο επίλογος του εγγράφου έχει τη δική του σημασία: «Για εμάς, κύριε Γενικέ, που δώσαμε όρκο πίστης στην πατρίδα και σε ό,τι της ανήκει, είναι θέμα τιμής να ξέρουμε αν υπάρχει υπεύθυνος για το συγκεκριμένο θέμα κι αν υπάρχουν παιχνίδια συναλλαγής, γι’ αυτό και περιμένουμε την απάντησή σας».