Γρ. Χρηστέας, Κ. Φωκέας, Γ. Γιατράκος και Κ. Κουκής οι αντιδήμαρχοι Δυτικής Μάνης


Θητεία έως τις 10 Μαρτίου 2017 θα έχουν οι τέσσερις νέοι αντιδήμαρχοι που όρισε με απόφασή του ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Ι. Μαραμπέας. Τα ονόματα των αντιδημάρχων είχαν ανακοινωθεί κατά τις δημαιρεσίες της Κυριακής, χωρίς να έχουν παρουσιαστεί οι αρμοδιότητές τους.
Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Μαραμπέα, ως αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι Γρ. Χρηστέας, Κων. Φωκέας, Γ. Γιατράκος και Κων. Κουκής.   
Ο Γρ. Χρηστέας θα είναι αντιδήμαρχος με αντιμισθία και θα έχει τις εξής αρμοδιότητες: των οικονομικών θεμάτων, της δημοτικής περιουσίας, των προμηθειών, της έκδοσης πάσης φύσης αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, της έκδοσης πάσης φύσης αδειών λειτουργίας οποιασδήποτε επιχείρησης εκμετάλλευσης, οργανισμού, φορέα κ.λπ. του πρωτογενούς τομέα (αγροτικής ανάπτυξης, κτηνοτροφίας, αλιείας), της διαφήμισης (επιβολή προστίμων, τοποθέτηση πλαισίων κ.λπ.), του ηλεκτροφωτισμού, της εποπτείας των παραλιών και του αιγιαλού, των παιδικών χαρών, της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
Ο Κ. Φωκέας, επίσης με αντιμισθία, θα έχει τις εξής αρμοδιότητες: τέλεση γάμων, θέματα διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του προγράμματος «Διαύγεια», της προβολής και του τουρισμού, της διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των προγραμμάτων χρηματοδότησης, Παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας, της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και ανεπιτήρητων ζώων, των κοιμητηρίων, της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων και της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Ο Γ. Γιατράκος, χωρίς αντιμισθία, θα έχει τις εξής αρμοδιότητες: της ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, των αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων, της κυκλοφορίας (χώροι στάθμευσης, σήμανση δημοτικών οδών, έλεγχος κυκλοφορίας κ.λπ.), της πολιτικής προστασίας και του πρασίνου
Ο Κ. Κουκής, επίσης χωρίς αντιμισθία, θα έχει τις εξής αρμοδιότητες: υλοποίηση τεχνικού προγράμματος, της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα Αβίας, της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δ.Ε. Αβίας, του εξοπλισμού της Δ.Ε. Αβίας, της έκδοσης βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες της Δ.Ε. Αβίας, της συνεργασίας με τους προέδρους και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αβίας και της εξυπηρέτησης και ενημέρωσης των πολιτών της Δ.Ε. Αβίας.
 
Αναπληρώσεις
Σύμφωνα με όσα, επίσης, αναφέρονται, η ανάκληση αντιδημάρχου πριν από τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Γ. Γιατράκου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Γρηγ. Χρηστέας.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Γρ. Χρηστέα, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Γ. Γιατράκος.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Κ. Φωκέα, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Γ. Κουκής.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Γ. Κουκή, όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Κ. Φωκέας.
Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο αντιδήμαρχος Γρ. Χρηστέας, και όταν κι αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, ο αντιδήμαρχος Κ. Φωκέας.