Δεν προλαβαίνει Βύζαντα ο Σαλαπάτας – Βελτιώνεται οργανωτικά η Καλαμάτα


ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Μέρα ξεκούρασης ήταν η χθεσινή για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ματς της πρεμιέρας με την Κύμη, ωστόσο ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών πέρασε το Δημοτικό Στάδιο ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα.
Πρόκειται για παίκτες που είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, είτε χρειάζεται να ανεβάσουν στροφές εν όψει της συνέχειας.
Αυτό που προέκυψε από την χθεσινή ημέρα είναι ότι ο τραυματισμός του Τέλη Σαλαπάτα στους προσαγωγούς αποδεικνύεται πιο σοβαρός από ότι αρχικά φάνηκε.
Ο σκόρερ του «χρυσού» τέρματος της αναμέτρησης της πρώτης αγωνιστικής, ταλαιπωρείται από ένα αιμάτωμα στους προσαγωγούς και θα μείνει λίγες ημέρες εκτός γηπέδων, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι στα Μέγαρα.
Πάντως, ο χρόνος «απενεργοποίησής» του δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Υπολογίζεται ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς.
Όπως και να έχει ο κ. Κουρμπανάς δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του, όπως άλλωστε και την τριάδα των Σκάρου, Αργυρόπουλου και Δημητριάδη.

Καλά τα νέα για Δημητριάδη, θετικά μηνύματα για Σκάρο
Ο τελευταίος πάντως είναι στην τελική ευθεία για να επανέλθει και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο να τον δούμε άμεσα να μπαίνει στην αποστολή.
Θετικά είναι τα μηνύματα και για τον Σκάρο, καθώς βγαίνει νικητής με το χρόνο και ξεκινά άμεσα πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Δεν αποκλείεται να επιστρέψει και νωρίτερα από το διάστημα που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Μέσα και ο Πολυχρόνης
Όσον αφορά το νεαρό Πολυχρόνη, που είχε αποκλειστεί από το παιχνίδι της πρεμιέρας εξαιτίας ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, σήμερα θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα κι αν βγάλει τις προσεχείς προπονήσεις χωρίς πρόβλημα, ενδέχεται να μπει στην αποστολή για το ματς της δεύτερης αγωνιστικής.

Ανεβάζει επίπεδο στο οργανωτικό κομμάτι
Δεν έρχονται καλά νέα μόνο από το μέτωπο των τραυματισμών, ανάλογα προέκυψαν και στο κομμάτι της οργάνωσης, αφού η εικόνα ήταν αρκετά καλή στο παιχνίδι της Κυριακής.
Ειδικότερα, μπορούμε να αναφερθούμε στο χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων, όπου υπήρχε ξεκάθαρος σχεδιασμός και θύμισε εποχές Β’ εθνικής, με τους υπευθύνους να τοποθετούν ακόμη και ψυγείο για νερά και αναψυκτικά.
Εάν στο παραπάνω προσθέσουμε και την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιεί ο Νίκος Νίκας στο διαφημιστικό – χορηγικό επίπεδο, τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι εκεί η ομάδα θα τα πάει καλά.

Υποχρεωμένοι να πιάσει το σφυγμό του κόσμου
Δεν μπορούμε να πούμε πάντως ότι το ίδιο καλά είναι τα μηνύματα που ήρθαν από την παρουσία του κόσμου στον αγώνα με την Κύμη. Μολονότι πρεμιέρα και πολλοί θα περίμεναν αρκετό κόσμο στο Δημοτικό Στάδιο, που λογικά θα διψούσε για να παρακολουθήσει την ομάδα στα επίσημα αποκαλυπτήριά της, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Στο ξεκίνημα βρίσκονταν λίγο περισσότεροι από 500 θεατές στο χώρο των κερκίδων και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο αριθμός αυξήθηκε φτάνοντας τους 800 με 1.000.
Προφανώς αυτό αποτελεί ένα μήνυμα, κυρίως για τη διοίκηση, ίσως και για το αγωνιστικό τμήμα, που οφείλει να πιάσει το σφυγμό του κόσμου και να τον φέρει στο γήπεδο, γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τη δύναμη που μπορεί να μεταφέρει αυτός στην ομάδα.

Καλούν τους φιλάθλους οι διοικούντες του Βύζαντα
Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η διοίκηση του Βύζαντα Μεγάρων, ζητώντας από τους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» για να παρακολουθήσουν το ματς με την Καλαμάτα, στην οποία γίνεται ιδιαίτερη μνεία και αναφέρεται ως μία από τις ιστορικότερες ομάδες της κατηγορίας.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Βύζαντα έχει ως εξής:
«Την Κυριακή 21/9, ώρα 4:30μμ. η ομάδα του Βύζαντα Μεγάρων αντιμετωπίζει, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, στον πρώτο εντός έδρας αγώνα, στο Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών», την ομάδα της Καλαμάτας.
Δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της κατηγορίας έρχονται αντιμέτωπες σε ένα από τα δυνατά «ντέρμπυ» που επιφυλάσσει ο φετινός «μαραθώνιος» της Γ’ Εθνικής. Γι αυτό η διοίκηση του Βύζαντα θεωρεί ότι η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη, ώστε να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια η οποία επιχειρείται και να δώσει την ώθηση ο λαός του Βύζαντα απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο.»

Του Νίκου Μπαλόπουλου