Διαμαρτυρία Αναστασόπουλου για ανυπαρξία γιατρών στην περιφέρεια του Δήμου Μεσσήνης


Την έντονη διαμαρτυρία του για τη μετακίνηση της γιατρού από το Περιφερειακό Ιατρείο Εύας όπου υπηρετούσε, στο Κέντρο Υγείας  Γαργαλιάνων, εκφράζει με επιστολή του προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος. Όπως επισημαίνει, η μετακίνηση της γιατρού Ελένης Λάσκαρη δημιουργεί τεράστια προβλήματα, αφού το Π. Ι. Εύας εξυπηρετεί τις Τοπικές Κοινότητες Τριόδου, Αμφιθέας, Αγριλιάς, Καλαμαρά, Εύας και Αριστοδημείου, χωριά μεγάλα σε πληθυσμό και με ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας. Η κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας του ότι τα όμορα Π.Ι. Αριστομένους, Τρικόρφου, Μάνεσι, Πλατανόβρυσης είναι ακάλυπτα από ιατρό.
Οι παραπάνω Τοπικές Κοινότητες καθίστανται ακάλυπτες υγειονομικά και ιατρικά, με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα και την υγεία των δημοτών.
Επισημαίνει πως τα Περιφερειακά Ιατρεία Πεταλιδίου, Λογγάς, Κορώνης λειτουργούν με έναν αντί δύο γιατρούς και ζητά την ανάκληση της απόφασης και την κάλυψη με ιατρούς όλων των Περιφερειακών Ιατρείων που σήμερα είναι κλειστά ή υπολειτουργούν.