Διπλό στην Κύμη και πρόκριση στο κύπελλο για τη Μαύρη Θύελλα


Ερχόμενη με… φόρα από το νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα, η Καλαμάτα πέτυχε νίκη- πρόκριση και στο Κύπελλο της Γ’ Εθνικής επικρατώντας με 1-0 του ΑΟ Κύμης σε παιχνίδι που έγινε στην κωμόπολη της Εύβοιας για την 1η αγωνιστική του θεσμού. Σκόρερ του γκολ της πρόκρισης ήταν ο Τάσος Γεωργακόπουλος, ο οποίος με σουτ στο 60’ μετουσίωσε σε πράξη την αγωνιστική υπεροχή και τις πολλές ευκαιρίες που είχε στην αναμέτρηση η «Μαύρη Θύελλα».
Ο Νίκος Κουρμπανάς παρέταξε την 11άδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα ματς του πρωταθλήματος αλλά αυτό δεν άλλαξε την καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει η Καλαμάτα στα παιχνίδια της. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερο σκορ παίζοντας σωστά και πειθαρχημένα σ΄ έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο. Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΟ ΚΥΜΗΣ: Αγριόδημος, Μανωλάς (77’ Δαφνής), Γεραντώνης (46’ λόγω τραυμ. Τσατσαρώνης), Κόκκος, Δημητρακόπουλος, Κεϊτά, Ντούρμας, Ταυταρίδης, Ζαχαράκης, Δήμου, Κούρτης (65’ Λέτσος)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μούζος, Τριάντος (49’ λόγω τραυμ. Ρούσσης), Μαρτίνος, Σκαρλάτος, Χριστοφιλέας, Κουντάνης, Χαρίτος, Ζάρκος (82’ Λουμπαρδέας), Νιφορόπουλος, Γεωργακόπουλος, Βασιλόπουλος (59’ Κακκαλής).
 
 
Ευχαριστημένος ο Κουρμπανάς
«Σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος. Θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα καθώς χάσαμε κλασικές ευκαιρίες τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στις αρχές του δεύτερου. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, ιδίως απ΄ αυτά που δεν είχαν μέχρι τώρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής», τόνισε ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Κουρμπανάς για την αναμέτρηση και συμπλήρωσε: «Σταθήκαμε πολύ καλά σε ένα γήπεδο με άσχημο, πολύ σκληρό, αγωνιστικό χώρο και το μόνο αρνητικό ήταν μια χαλάρωση που παρουσιάσαμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα».
 
 
Με Ερμή Κιβερίου
Στην επόμενη φάση η Καλαμάτα θα αγωνιστεί στο Κιβέρι με τον τοπικό Ερμή αφού η ομάδα της Αργολίδας επιβλήθηκε 3-1 του Ζακυνθιακού και πήρε την πρόκριση για την 2η αγωνιστική η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 26 Οκτωβρίου.