Δ. Γαλιάτσος: «Ηλεκτρική καρέκλα η καθημερινότητα»


Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ»

 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Πολλούς αιφνιδίασε, σύμφωνα με όσα μπορέσαμε να αντιληφθούμε, ο ορισμός του Δ. Γαλιάτσου ως αντιδημάρχου Μεσσήνης με αρμοδιότητα την εποπτεία των υπηρεσιών καθημερινότητας: καθαριότητας και ανακύκλωσης, προγραμματισμού και εποπτείας συνεργείων καθαριότητας και λοιπών συνεργείων, διαχείρισης και συντήρησης οχημάτων, συντήρησης – βελτίωσης δικτύων ύδρευσης / άρδευσης και συντήρησης πρασίνου.
Κι αυτό, γιατί στο προηγούμενο διάστημα της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής ο κ. Γαλιάτσος είχε εκλεγεί σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, με το συνδυασμό του Νικ. Τζώρτζη, και είχε θίξει διάφορα θέματα της καθημερινότητας και της λειτουργίας του Δήμου, που τον είχαν φέρει σε αντιπαράθεση με την τότε πλειοψηφία.
Μιλώντας χθες στο «Θ», την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, πρόσθεσε πως οι αρμοδιότητές του «είναι ένα κομμάτι δύσκολο, με τεράστια προβλήματα και έλλειψη των απαιτούμενων πόρων.
Η προσπάθειά μου, σε συνδυασμό με την αυτοδιοικητική εμπειρία του δημάρχου, θα είναι, πιστεύω, το κλειδί, προκειμένου να καταφέρουμε στο επόμενο διάστημα να δώσουμε λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Το αντικείμενο έχει δυσκολίες, επειδή αφορά στην καθημερινότητα και τον πολίτη, και είμαστε εδώ για να δώσουμε άμεσα λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν».
Ανέφερε πως ξαφνιάστηκε από την επιλογή του δημάρχου στο πρόσωπό του και εξέφρασε την άποψη ότι όλοι οι συνάδελφοί του της πλειοψηφίας, ο καθένας από την πλευρά του, μπορούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και αρμοδιότερος όλων να το κρίνει αυτό ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος.
Ερωτηθείς για το κλίμα που υπάρχει με τους νέους συναδέλφους του, απάντησε πως μέχρι σήμερα είναι άριστο. «Ως σύμβουλος της μειοψηφίας είχα πολλές συγκρούσεις και διαφορές για θέματα που σχετίζονταν με τον πολίτη. Η δική μου θέση απέναντι στο νέο δεδομένο, είναι επικοινωνία, συνεργασία, ειλικρίνεια. Τρεις λέξεις που θα είναι καταλυτικές στο να ξεπεραστούν τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, υπάρχει λύση για τα προβλήματα που είχε θίξει ως σύμβουλος της μειοψηφίας, σημειώνοντας πως με το διάλογο και τη συνεργασία θα δοθούν λύσεις σε αρκετά από αυτά.
Τέλος, σχολίασε πως «η καθημερινότητα είναι ηλεκτρική καρέκλα και όποιος κάθεται σε αυτή, σκοπεύει να αποφύγει το μεγάλο ηλεκτροσόκ. Αυτός είναι και ο δικός μου σκοπός. Αν όμως το ηλεκτροσόκ πρόκειται να δώσει λύση στα προβλήματα του πολίτη, ας το πάθω».