Ενστάσεις από τους ενοικιαστές κυλικείων στο Δήμο Καλαμάτας


ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό με το διαγωνισμό στην Καλαμάτα και την ανάληψη του συνολικού έργου από ιδιώτη
Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών του Δήμου Καλαμάτας που πηγαίνουν πεινασμένοι στο σχολείο και γι’ αυτό θα τους προσφέρει ο Δήμος δεκατιανό. Ενδεικτικό είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έφτασε επιστολή στην οποία αναφερόταν ότι ο αριθμός των μαθητών που χρήζουν δωρεάν πρωινού έχει φτάσει στους 382.
Στο αίτημα απάντησε άμεσα ο Δήμος, ο οποίος και φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει το κόστος, αν και ο σχετικός διαγωνισμός για προμήθεια δεκατιανού αφορά πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών, σχεδόν τους μισούς.
Σημειώνεται, πάντως, ότι, όταν πριν από δύο χρόνια βγήκε η Ένωση Γονέων και είπε ότι υπάρχουν μαθητές που πεινούν και πρέπει να τους προσφέρεται κάτι για να φάνε, ο δήμαρχος ενοχλήθηκε και μίλησε για προσπάθεια δημιουργίας μιας αρνητικής εντύπωσης στον κόσμο ότι τα παιδιά στην περιοχή μας πεινούν.
Από την άλλη πλευρά, η διαδικασία του διαγωνισμού έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ενοικιαστές κυλικείων δημοτικών σχολείων, οι οποίοι αναφέρονται σε πολιτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από το Δήμο Καλαμάτας.
Όπως σημείωνε ένας από αυτούς στο «Θάρρος», «διατηρώ κυλικείο σε Δημοτικό Σχολείο της Καλαμάτας. Εδώ και δύο χρόνια περίπου και στη μέση της σχολικής χρονιάς ξεκίνησε ο Δήμος να προμηθεύει με έτοιμα σάντουιτς από ιδιωτική εταιρεία τους μαθητές που είχαν ανάγκη και αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.
Πέρυσι έκανε διαγωνισμό και τη δημοπρασία την κέρδισε ντόπιος ιδιώτης. Από την πλευρά μας, όμως, αναρωτιόμαστε: από την στιγμή που υπάρχουν κυλικεία στα περισσότερα σχολεία γιατί να μην αναλάβουν τη σίτιση αυτών των μαθητών οι ενοικιαστές των κυλικείων και ο ιδιώτης να πάει εκεί που δεν υπάρχουν;
Τη συγκεκριμένη πρόταση θέτουμε, γιατί: Πρώτον, τα παιδιά στοχοποιούνται από τα υπόλοιπα ότι αυτά τρώνε από συσσίτιο κ.λπ. Δεύτερον, θα έχουν τη δυνατότητα να φάνε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, επειδή είναι αποδεδειγμένο ότι από κάποιο σημείο και μετά τα πετάνε στον κάδο απορριμμάτων. Τρίτον, δεν μπορεί τα κυλικεία να πληρώνουν για μαθητές οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν τρώνε από το κυλικείο του σχολείου. Με τέτοια τακτική, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους οι ενοικιαστές».
Τέλος, να σημειώσουμε ότι για τις παραπάνω ενστάσεις είναι ενημερωμένη η Δημοτική Αρχή, αλλά δε γνωρίζουμε τι πρόκειται να πράξει…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη