Εντυπωσιάστηκαν, εμπνεύστηκαν και ζωγραφίζουν την Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)


Η φυσική ομορφιά, η αρχιτεκτονική των κτηρίων, η ιστορία των μνημείων εντυπωσίασαν και εμπνέουν τους ζωγράφους που από χθες το μεσημέρι έστησαν τα καβαλέτα τους για να αναπαραστήσουν μνημεία και τοπία της Παλιάς Πόλης Κυπαρισσίας.
Την όλη πρωτοβουλία, με την επίσκεψη γνωστών και επώνυμων ζωγράφων, ανέλαβε και υλοποιεί το «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», με στόχο, για άλλη μια φορά, την πανελλαδική προβολή, καθώς θα ακολουθήσει ειδική έκθεση των έργων στην Αθήνα.
Έρχεται, δε, ως συνέχεια της επίσκεψης στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας, τον Ιούνιο, της Αρχιτεκτονικής Σχολής, οπότε καθηγητές και φοιτητές αποτύπωσαν σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής.
Κηρυγμένος ιστορικός τόπος, αρχαιολογικός χώρος και διατηρητέος οικισμός, η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας έχει ακόμα μια ευκαιρία να αναδείξει τις ομορφιές και τη μοναδικότητά της στο πανελλήνιο με την έμπνευση των ζωγράφων.
Στην πρόσκληση για συμμετοχή ανταποκρίθηκε και πρωτοστάτησε ο Κυπαρίσσιος ζωγράφος Τάσος Αριδάς, μαζί με 15 ακόμη ζωγράφους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Θανάσης Μακρής και ο Γιάννης Στεφανάκις. Επίσης συμμετέχουν η Πέρσα Παρίσου-Αθανασοπούλου από τα Φιλιατρά και οι Κυπαρίσσιοι ζωγράφοι Ελεάννα Μαρτίνου, Ελένη Τζιώρτζη, Βασίλειος Δημητρακάκης, Άννα Διπλαράκη και Κατερίνα Χρονοπούλου.
Οι ζωγράφοι αφίχθησαν στην Κυπαρισσία την Παρασκευή και φιλοξενούνται στο Apollo Resort Art Hotel, όπου εκείνο το βράδυ ο Νίκος και η Τζίμα Ιμιρζιάδη, από το «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», τους υποδέχθηκαν θερμά και τους καλωσόρισαν! Στη βραδιά της υποδοχής συμμετέσχε και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, Βιβή Παντελάκη.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ιμιρζιάδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να ζωγραφίσουν την Παλιά Πόλη και στη συνέχεια να διεξαχθεί στην Αθήνα έκθεση των έργων, παράλληλα με εκδήλωση – ημερίδα στην Παλιά Πόλη.
Σε δηλώσεις του, τόνισε την αξία της Παλιάς Πόλης και το γεγονός ότι κάτοικοι, τοπικές Αρχές και Πολιτεία, πρέπει να τη στηρίξουν για την προστασία και ανάδειξή της!
Χθες το πρωί οι ζωγράφοι περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Παλιά Πόλη, από την Τζίμα Ιμιρζιάδη, και πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία, τα μνημεία και την αρχιτεκτονική κτηρίων, αλλά και από τα απαράμιλλου φυσικού κάλλους τοπία!
Στη συνέχεια έστησαν τα καβαλέτα τους και αφέθηκαν να δημιουργήσουν εμπνευσμένοι από την Παλιά Πόλη! Μάλιστα, η παρουσία τους προκάλεσε το ενδιαφέρον των κατοίκων της Κυπαρισσίας και αρκετοί έσπευσαν να τους δουν από κοντά.