Η φετινή μάχη για τη Μαύρη Θύελλα θα είναι πιο δύσκολη και πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι


Το νικηφόρο ξεκίνημα της Καλαμάτας δημιούργησε κλίμα ευφορίας, τόσο στις τάξεις της διοίκησης όσο και στο αγωνιστικό τμήμα, ενδεχομένως και σε μερίδα των φιλάθλων της ομάδας, μολονότι κάποιοι δεν εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα που παρουσίασε κόντρα στην Κύμη, όμως, για όσους γνωρίζουν καλά τα δεδομένα, το φετινό πρωτάθλημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ίσως το δυσκολότερο της Γ’ εθνικής στο οποίο έχει λάβει μέρος η Μαύρη Θύελλα.
Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Νίκος Κουρμπανάς έκανε αναφορά σε αυτό μιλώντας για «μάχη» και βεβαίως τέτοια αναμένεται να δίνει η Καλαμάτα κάθε αγωνιστική σχεδόν, απέναντι σε όλα τα σωματεία του 3ου Ομίλου.
Η αλήθεια είναι ότι η ισχυροποίηση του Παναργειακού με παίκτες όπως είναι ο Μπρέσκα και ο Πόι, η επιδίωξη διεκδίκησης του Πανελευσινιακού να κερδίσει αυτό που έχασε πέρυσι την τελευταία αγωνιστική, η πάντοτε σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Αιολικός, αλλά ακόμη και η Βάρδα, που θέλει να μπει μεταξύ των βασικών διεκδικητών όπως είναι βεβαίως και η Καλαμάτα, καθιστούν την ποδοσφαιρική πραγματικότητα του 3ου Ομίλου εξαιρετικά δύσκολη.
Αναφέραμε τα παραπάνω ονόματα, όμως υπάρχουν και κάποια ακόμη που δεν θα παίξουν ρόλο κομπάρσου. Ζακυνθιακός, Αχαϊκή, Μανωλάδα, Λουτράκι και ίσως κάποιες ομάδες ακόμη, θα παίξουν το δικό τους ρόλο, διαμορφώνοντας πολλές φορές αποτελέσματα.
Προφανώς όλα αυτά τα γνωρίζει και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο ο κ. Κουρμπανάς, που με το καλημέρα θέλησε να το μεταφέρει και στους φιλάθλους της ομάδας – το έχει κάνει ήδη στους παίκτες του – , θεωρούμε ότι ισχύει το ίδιο και για τους διοικούντες και για όλους όσοι ασχολούνται με τη Μαύρη Θύελλα.
Και για να έρθει επιτέλους η επίτευξη του ονείρου της επιστροφής στη Β’ εθνική, θα πρέπει άπαντες να δουλέψουν με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας, βάζοντας στην άκρη εγωισμούς και προσωπικά οφέλη.

Από χθες κιόλας το μυαλό στα Μέγαρα
Η νίκη επί της Κύμης έχει περάσει ήδη στο παρελθόν και το μυαλό όλων βρίσκεται στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής στα Μέγαρα, κόντρα στον μάλλον αδύναμο Βύζαντα, που έχασε εύκολα στη Βάρδα με 2-0.
Η Καλαμάτα μπαίνει χωρίς ουσιαστικές ανακατατάξεις στο δρόμο της προετοιμασίας, καθώς δεν υπολογίζονται Αργυρόπουλος, Σκάρος, Δημητριάδης, ενώ η κατάσταση του Σαλαπάτα δεν δείχνει τόσο σοβαρή, ώστε να τον κρατήσει εκτός μάχης.


Ικανοποιημένος ο Κουρμπανάς, ευχαρίστησε τον κόσμο και μίλησε… για μάχη

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο τεχνικός της Καλαμάτας Νίκος Κουρμπανάς και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι, στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς, αφού η ομάδα ξεκίνησε με το δεξί, ξεπερνώντας άγχος και δυσκολίες της πρεμιέρας.
«Η πρεμιέρα πάντα κρύβει δυσκολίες. Κινηθήκαμε σε καλά επίπεδα και θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει και σε άλλα γκολ», τόνισε για το ματς ο τεχνικός της Καλαμάτας και συμπλήρωσε:
«Το θετικό για εμάς ήταν πως καταφέραμε να κρατήσουμε του αντιπάλους μας μακριά από την εστία μας αλλά από την άλλη δεν είχαμε την φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό να τελειώσουμε τις φάσεις και να φτάσουμε στο 2-0». Μιλώντας γενικότερα για την σεζόν, ο έμπειρος τεχνικός, σημείωσε: «Θεωρώ πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο από το περυσινό. Αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη». Τέλος, για την παρουσία του κόσμου, είπε: «Ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας διψάει για ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στο σημερινό ματς και την βοήθειά τους».

Χρ. Καλαντζής: «Δυνατότητες για περισσότερα»
Ο κορυφαίος του αγώνα, Χρήστος Καλαντζής, από την πλευρά του επισήμανε: «Κάναμε το ξεκίνημα που θέλαμε. Πετύχαμε τη νίκη με πολύ καλή παρουσία και μάλιστα είχαμε τις ευκαιρίες να φτάσουμε σε πιο ευρύ σκορ. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, εμείς δείξαμε κάποια πράγματα και πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες για ακόμη περισσότερα στα ματς που έρχονται».

Τ. Σαλαπάτας: «Κρατάμε τους βαθμούς και συνεχίζουμε»
Ο Τέλης Σαλαπάτας ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 40’ λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, είπε για το νικηφόρο ξεκίνημα το οποίο μάλιστα ήρθε με δικό του γκολ: «Υπήρχε αναμφισβήτητα το άγχος της πρεμιέρας καθώς αυτά τα ματς κρύβουν παγίδες αλλά καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε με επιτυχία. Έχουμε δουλέψει πολύ αυτό το διάστημα και περιμέναμε πως και πως το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ, μπήκαμε δυνατά, σημειώσαμε το γκολ και είχαμε τις ευκαιρίες και για άλλα. Κρατάμε το καλό ξεκίνημα, τους βαθμούς και συνεχίζουμε το ίδιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για τα ματς που ακολουθούν».
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Κύμης, Ευάγγελος Ντόβολης, είπε για το ματς: «Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα. Κάναμε πολλά λάθη στο ξεκίνημα και εκεί κρίθηκε το ματς για εμάς. Η ομάδα μας είναι καινούργια, υπάρχει το ταλέντο ίσως όχι το βάθος που είχαμε πέρυσι. Πρωταρχικός μας στόχος θα είναι η παραμονή και εύχομαι στην Καλαμάτα να πραγματοποιήσει τους στόχους της», ενώ ο Ηλίας Δήμου, επισήμανε: «Αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια ομάδα με ιστορία και προσπαθήσαμε να δείξουμε χαρακτήρα. Κάναμε λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσουμε στην συνέχεια. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να εξασφαλίσουμε κατ΄ αρχάς την παραμονή και από εκεί και πέρα να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».