Θετική η διαπραγμάτευση στη Μεσσηνία για τη μεταφορά μαθητών


ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙ, ΛΙΓΑ ΤΑ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Της Βίκυς Βετουλάκη

Με επιτυχία, στο μεγαλύτερο μέρος της, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας η διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες ταξί για τη μεταφορά μαθητών της Μεσσηνίας.
Ελάχιστα δρομολόγια έμειναν αδιάθετα, αλλά η διαπραγμάτευση συνεχίζεται για «να κλείσου»ν όλα.
Ικανοποιημένη δήλωσε στο «Θάρρος» η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ενώ η μέχρι πρότινος θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, τόνισε πως η συνεργασία όλων των πλευρών αποφέρει πάντα θετικά αποτελέσματα.

Μείωση κόστους
Κατά την κα Νικολάκου, παρά τους ασφυκτικούς χρόνους η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τηρώντας τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων, προχώρησε στην προκήρυξη πρόχειρων διαγωνισμών με ισχύ έως 28/2/2015, προκειμένου να υπάρχει ασφαλής μεταφορά μαθητών από τη αρχή: «Στις δύο πρώτες ημέρες της μεταφοράς, συνολικά στην Περιφέρεια υπήρχαν λίγα προβλήματα, τα οποία έχουν καταγραφεί και οι υπηρεσίες μας τα επεξεργάζονται, ώστε άμεσα να επιλυθούν και να υπάρξει παρέμβαση. Ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, όχι μόνο για τον ελάχιστο χρόνο που υπήρχε, αλλά και γιατί για πρώτη φορά οι αιρετές Περιφέρειες αναλαμβάνουν ουσιαστικά την ευθύνη, καθώς μέχρι πέρυσι είχαμε παράταση των συμβάσεων που ίσχυαν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Στόχος ήταν ο εξορθολογισμός των δρομολογίων, αλλά και η μείωση του κόστους, που όλοι γνωρίζουμε κατά το παρελθόν πόσο υψηλό ήταν. Και όταν μιλάμε για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, μέριμνά μας ήταν να μην υπάρξει ούτε ένα μαθητής που να μη μεταφερθεί με ασφάλεια από και προς το σχολείο του».

Συνεργασία
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, η κα Νικολάκου παρατήρησε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, που είχε επιτυχή κατάληξη, καθώς τα προβλήματα που εντοπίσθηκαν τις πρώτες ημέρες ήταν λίγα: «Είμαστε σε επαγρύπνηση, ώστε να μπορέσουμε τα προβλήματα αυτά να λυθούν το συντομότερο. Υπήρξε ανταπόκριση όλων των επαγγελματιών που νομίμως έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταφορά, κι αυτό είναι πολύ θετικό. Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα. Ωστόσο, η διαδικασία στη Μεσσηνία απέδειξε ότι η συνεργασία όλων αποφέρει θετικά αποτελέσματα.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς».