Ικανοποίηση και χαμόγελα από το σεμινάριο ελιάς που έγινε στο ΤΕΙ Πελοποννήσου


Το Εργαστήριο και η Ομάδα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου είναι διαπιστευμένα κατά το πρότυπο ISO 17025 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (αρ. πιστ. 921) και το American Chemists’ Oil Society (AOCS) για τη διενέργεια δοκιμών και την έκδοση εκθέσεων γευσιγνωστικής ανάλυσης ελαιολάδων.
Ένας από τους στόχους του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας για το 2014 – 15 ήταν να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην επιτραπέζια ελιά.
Έτσι, χθες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο πρόγραμμα “Developing a Table Olive Taste Panel in Kalamata”, εγκεκριμένο και συγχρηματοδοτούμενο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Επίσημος χορηγός του προγράμματος υπήρξε η μεσσηνιακή εταιρεία τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου “Agrovim”.
Το πρόγραμμα είχε διττό σκοπό: την εκπαίδευση και επιλογή των ατόμων που θα συγκροτήσουν την Ομάδα Γευσιγνωσίας Επιτραπέζιας Ελιάς καθώς και την εκπαίδευση παραγωγών, τυποποιητών και εξαγωγέων στο πεδίο αυτό.
Στο σεμινάριο δίδαξαν οι Dr. Barbara Lanza και δρ. Ευστάθιος Πανάγου, μέλη της Ομάδας Εργασίας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.
Α.Π.