Καλή κατάσταση στις υποδομές Παιδείας της Καλαμάτας


Σε καλή κατάσταση βρίσκονται οι υποδομές Παιδείας στο Δήμο Καλαμάτας, που αφορούν σε 92 σχολικές μονάδες, οι οποίες στεγάζονται σε 74 κτήρια, προσφέροντας γνώση και διαπαιδαγώγηση σε 11.500 μαθητές, για την παροχή των οποίων εργάζονται περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί.
Κορωνίδα των σχολικών κτηρίων είναι το νεόδμητο κτήριο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, όπου προχθές τελέσθηκε αγιασμός παρουσία του δημάρχου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, με 262 μαθήτριες και μαθητές, καθώς συγχωνεύθηκε στο 10ο το 26ο Δημοτικό.
Το έργο, τη μελέτη του οποίου εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες και το επέβλεψαν, ήταν προϋπολογισμού 4.417.729,50 ευρώ και το ανέλαβε, αφού προσέφερε έκπτωση 41,5%, η Εύκτιτος Τεχνική ΑΕ. Η σύμβαση υπεγράφη στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 και το έργο ολοκληρώθηκε νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο.
Το κτήριο έχει 15 αίθουσες διδασκαλίας, μία πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών και εργαστήριο Φυσικής – Χημείας, μεταξύ άλλων. Έχει, επίσης, προβλεφθεί χώρος για την ολοήμερη δραστηριότητα του σχολείου, ενώ κατασκευάσθηκαν και εγκαταστάσεις υγιεινής για ΑμεΑ.
Την ίδια στιγμή, προχωρούν ικανοποιητικά οι εργασίες για την ανέγερση δύο νέων σχολικών κτηρίων στην Καλαμάτα, εκείνου του 8ου Δημοτικού Σχολείου στο Νησάκι και του κτηρίου του 3ου Νηπιαγωγείου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Α.Π.