Καταδικάσθηκαν νεαροί τσιγγάνοι για απόπειρα κλοπής στο Ασπρόχωμα


Σε φυλάκιση 3 ετών έκαστος καταδικάσθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο νεαροί τσιγγάνοι, για απόπειρα κλοπής σε σπίτι στο Ασπρόχωμα. Στο εδώλιο κάθισε και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος, όταν τους αντιλήφθηκε, πυροβόλησε δύο φορές κατά του αυτοκινήτου τους. Το δικαστήριο απάλλαξε τον ιδιοκτήτη από τις κατηγορίες της απειλής και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.
Οι δύο τσιγγάνοι ισχυρίσθηκαν ότι, επιστρέφοντας από Μεσσήνη, σταμάτησαν στο Ασπρόχωμα για σωματική τους ανάγκη. Ξαφνικά άκουσαν πυροβολισμούς και είδαν το αυτοκίνητό τους «σκαγιασμένο» και το παμπρίζ σπασμένο. Έφυγαν τρέχοντας και κατήγγειλαν το περιστατικό  στην Αστυνομία.
Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε πει τότε στους αστυνομικούς ότι άκουσε να σπάνε τα ξύλα από παράθυρο του ισογείου, πήρε το όπλο και βγήκε έξω. Είδε το αυτοκίνητο με αναμμένη μηχανή και πυροβόλησε. Τότε είδε τους δύο τσιγγάνους να βγαίνουν από το σπασμένο παράθυρο.
Χθες, ωστόσο, τα είπε λίγο διαφορετικά, καθώς δε θυμόταν αν τα ξύλα στο παράθυρο ήταν σπασμένα άλλη στιγμή, λέγοντας ότι μπορεί οι δύο τσιγγάνοι να βγήκαν από το πλάι του σπιτιού και όχι από μέσα.
Β.Β.