Νέες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσσηνία από την Costa Navarino


Επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας δρομολογούν νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, ωθούμενοι και από τη σημαντική αύξηση που παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στον ελληνικό προορισμό κατά την τελευταία διετία.
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του τρίτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και γκολφ στην Costa Navarino. Από τις δύο νέες επενδύσεις θα δημιουργηθούν περί τις 200 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας στο δημοφιλή προορισμό της Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε στον Επενδυτικό Νόμο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας Byzantium S.A. για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 332 δωματίων με 820 κλίνες, στην περιοχή του Ριζόμυλου της Costa Navarino. 
To συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος θα φθάσει σε 49,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 14,94 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης μετά το 2ο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της ανέρχεται σε 150. 
Τα παραπάνω ανέφερε σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία προσθέτει ότι στον Επενδυτικό Νόμο εντάχθηκε επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας Πανόραμα Α.Ε. για τη δημιουργία γκολφ στην περιοχή Κυνηγός της Costa Navarino. 
Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος θα φθάσει σε 23,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης σε 7,05 εκατ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν 46 νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας.