Οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας στη διαμαρτυρία της Θεσσαλονίκης


Ικανοποιημένοι πρέπει να αισθάνονται οι ένστολοι μετά τη χθεσινή ομιλία στη ΔΕΘ του πρωθυπουργού, καθώς δήλωσε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών τους. Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας συμμετείχε στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν από το Λευκό Πύργο και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου κατέθεσαν ψήφισμα.
 
«Ο νόμος πρέπει να εφαρμοσθεί»
Μετά τη διαμαρτυρία ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος»: «Παρ’ όλο που αντιλαμβανόμαστε ότι και οι άλλοι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές, εμείς δικαιωθήκαμε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο μας δικαίωσε, γιατί οι κοινωνίες τον αστυνομικό τον θέλουν αξιοπρεπή. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις από την κυβέρνηση πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Ευελπιστούμε να είναι θετικοί και να εφαρμοσθεί η απόφαση του ΣτΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, όλα τα σωματεία και τα προεδρεία της Ελλάδας, την επόμενη εβδομάδα, θα πάρουμε αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις μας. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε εμείς τους νόμους και όταν είναι υπέρ μας, να μην εφαρμόζονται».
 
Αιτήματα
Οι αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε ενωμένοι, δεδομένοι κανενός, παρά μόνο για την κοινωνία και τον πολίτη».
Με το ψήφισμα που παρέδωσαν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης διεκδικούν:
-Άρση των μισθολογικών αδικιών και πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας
-Διασφάλιση των ασφαλιστικών τους ταμείων και πλήρη αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί από τα ληστρικά κουρέματα
-Να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση του αξιόμαχου της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και του φρονήματος των αστυνομικών, βάζοντας τέρμα στην προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά των κυβερνώντων.

Της Βίκυς Βετουλάκη