«Οφθαλμίατρος» ζήτησε δανεικά από καταστηματάρχη με οπτικά είδη στην Καλαμάτα


Συνεχώς καινούργιους τρόπους σκαρφίζονται οι επιτήδειοι στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν ανθρώπους και να τους αποσπάσουν χρήματα.
Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, χθες το πρωί γνωστός καταστηματάρχης με οπτικά είδη δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστη γυναίκα. Η συγκεκριμένη, που γνώριζε σε ποιον απευθυνόταν, του δήλωσε πως είναι η οφθαλμίατρος… και πως βρίσκεται με τη μητέρα της σε νοσοκομείο στην Αθήνα και είχε ανάγκη από 1.200 ευρώ, γιατί θα της έκοβαν το ρεύμα στο ιατρείο. Του ζήτησε, δε, και τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού για να του καταθέσει τα χρήματα που θα της δάνειζε από το ταμείο του καταστήματος, τα οποία θα περνούσε να παραλάβει ένας ξάδελφός της.
Ο καταστηματάρχης σάστισε στην αρχή και σκέφθηκε να εξυπηρετήσει τη φερόμενη ως οφθαλμίατρο. Έδωσε τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού και έκλεισε το τηλέφωνο. Σκέφθηκε πιο ψύχραιμα, όμως, πως θεωρητικά ήταν δύσκολο η συγκεκριμένη οφθαλμίατρος να έχει ανάγκη τη βοήθειά του, καθώς δεν είχαν τόσο οικειότητα.
Σκέφθηκε, επίσης, να καλέσει την (πραγματική) οφθαλμίατρο στο τηλέφωνο, όπως κι έπραξε. Με έκπληξή του, η εν λόγω, όχι μόνο δε βρισκόταν στην Αθήνα, αλλά ήταν στο ιατρείο της και εξέταζε.
Περίπου μισή ώρα αργότερα δέχθηκε ξανά κλήση από την ίδια γυναίκα, που τον πληροφόρησε πως είχε ήδη καταθέσει τα χρήματα στο λογαριασμό του. Όταν ρώτησε ποια είναι, του απάντησε ότι είναι η οφθαλμίατρος κι όταν αυτός της είπε πως μίλησε με την πραγματική οφθαλμίατρο, του έκλεισε το τηλέφωνο.
Με τη σειρά του αυτός, αφού έλεγξε τον τραπεζικό του λογαριασμό, ενημέρωσε τους υπόλοιπους συναδέλφους του, ενώ έμαθε από συγγενικό του πρόσωπο πως σε άλλη πόλη έχει συμβεί το ίδιο περιστατικό με «γιατρό» και φαρμακοποιούς.
Χ.Χ.