Ο 59χρονος που συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να πετάξει τα 5 κουτάβια μιλά στο «Θάρρος»


Ν. Χαϊδεμένος: «Δεν πήγα να πετάξω τα κουτάβια»
 
Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης ζήτησε να παρουσιάσει το «Θάρρος» ο κ. Νίκος Χαϊδεμένος, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να πετάξει σε κάδο απορριμμάτων 5 κουτάβια.
Σήμερα η υπόθεση εκδικάζεται στο Αυτόφωρο και ο κ. Χαϊδεμένος, δηλώνοντας φιλόζωος, ζήτησε απ’ όποιον γνωρίζει κάτι γι’ αυτόν, θετικό ή αρνητικό, να πάει να το καταθέσει.
 
Δηλώνει φιλόζωος
«Είμαι φιλόζωος, εδώ και 14 χρόνια ταΐζω αδέσποτα και έχω ξοδέψει πάνω από 300.000 ευρώ. Αυτό το γνωρίζει όλη η Καλαμάτα», είπε αρχικά και μετά έδωσε τις δικές του εξηγήσεις.
Όπως είπε, στις 18 Αυγούστου αδέσποτο γέννησε σε οικόπεδο στην οδό Παν. Καίσαρη 5 σκυλάκια, τα οποία φρόντιζε. Στις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε έγινε το περαστικό, τα κουτάβια ήταν 36 ημερών και έτρωγαν μόνα τους. «Τα πήρα μαζί μου, γιατί μου τα είχαν ζητήσει διάφοροι να τα υιοθετήσουν. Στη διαδρομή που έκανα συνάντησα 9 κάδους απορριμμάτων και σε σκοτεινά σημεία. Όταν έφτασα στην Υπαπαντή που είναι ένας χώρος με πολλά φώτα και πολύ κόσμο, σταμάτησα να ξεκουραστώ. Δεν ήμουν με αυτοκίνητο. Τα ακούμπησα κάτω και εκείνη τη στιγμή περνούσε ένας νεαρός με 3-4 κορίτσια. Είδαν τα σκυλάκια και τους είπα αν θέλουν να υιοθετήσουν κανένα. Ο νεαρός μου είπε “θες να τα πετάξεις;”. Νευρίασα και τον έβρισα, γιατί εγώ τα είχα σαν παιδιά μου και συνέχισα το δρόμο μου».
 
Δικάζεται
Όπως παρατήρησε στη συνέχεια, η παρέα τον ακολούθησε και έφτασε στην ΚΑΚ, όπου επίσης σταμάτησε να ξεκουραστεί: «Εκεί συνάντησα αστυνομικούς, στους οποίους είπα ότι ο νεαρός με προσέβαλε και θέλω να κάνω μήνυση. Ο αστυνομικός με ρώτησε αν έχω 100 ευρώ για να του κάνω μήνυση, κάλεσε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και πήγαμε στην Αστυνομία μαζί με τα σκυλάκια. Τα άφησα στην είσοδο, απ’ όπου τα πήρε μια κοπέλα του Φιλοζωικού. Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο 2 ώρες και όταν τους ρώτησα τι θα γίνει, μου είπαν ότι ο νεαρός έφυγε και εγώ είμαι κρατούμενος. Μου έβαλαν χειροπέδες και με πήγαν στα κρατητήρια. Παρακαλώ όσους με γνωρίζουν να έρθουν σήμερα να καταθέσουν, είτε υπέρ μου είναι κατά, ό,τι ξέρουν για μένα».
Β.Β.