Παράδοση δια αλληλογραφίας στο Δήμο Δυτικής Μάνης


Με αλληλογραφία έγινε, κατά τα φαινόμενα, η παράδοση και παραλαβή του Δήμου Δυτικής Μάνης από τον απερχόμενο δήμαρχο Δημ. Γιαννημάρα στο νεοεκλεγέντα Ι. Μαραμπέα.
Σε έγγραφό του προς το νέο δήμαρχο, ο κ. Γιαννημάρας του γνωστοποιεί πως επειδή απουσίαζε από όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τις εκλογές του Μαΐου, δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του απηύθυνε να συνεργαστούν προκειμένου να καταρτιστεί το νέο τεχνικό πρόγραμμα και δεν δέχθηκε την πρόσκλησή του για παράδοση – παραλαβή του Δήμου, του παραδίδει μια σειρά πληροφοριακών καταστάσεων που αφήνει στο γραφείο του με συγκεκριμένο πρωτόκολλο, παρουσία τριών υπαλλήλων, με σκοπό την ουσιαστική ενημέρωσή του.
Ο απερχόμενος δήμαρχος  αναφέρει επίσης, πως έγινε απογραφή της περιουσίας του Δήμου από το Δ.Σ. και με την ψήφο του κ. Μαραμπέα, ενώ, τον παρακαλεί, «αν το επιθυμεί, το συντομότερο δυνατό να καλέσει ορκωτό λογιστή για έλεγχο του Δήμου, προκειμένου να αποφευχθούν τριβές, άστοχες συζητήσεις από τον οποιονδήποτε και καθαρή συνέχεια του Δήμου».
 
Λεπτομερής καταγραφή και των οικονομικών 
Συγκεκριμένα, υπάρχει λεπτομερής καταγραφή των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο, των μελετών, των διαθέσιμων, πωληθέντων και δωρηθέντων  αντιτύπων του λευκώματος «Όξω Μάνη», στοιχεία για το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και τα αντικείμενα που έχουν παραδοθεί μετά τα εγκαίνια και δεν έχουν καταγραφεί στον αποθηκευτικό δίσκο, μαζί με τα υπόλοιπα εκθέματα που φυλάσσονται στο πρώην γραφείο των καθηγητών, αλλά και οικονομικά στοιχεία του λογαριασμού εσόδων – εξόδων για τον Αύγουστο, με την υποσημείωση ότι η ενημέρωση για το οριστικό κλείσιμο του Αυγούστου θα γινόταν χθες, μετά την έκδοση των οριστικών κινήσεων. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, έως τις 28 Αυγούστου είχαν εισπραχθεί 248.141,42 ευρώ ως τακτικά έσοδα, 35.236,26 ως έκτακτα ανειδίκευτα και 956.444,29 ως έκτακτα ειδικευμένα. Την ίδια ημέρα, τα αντίστοιχα έξοδα ήταν 186.995,73, 17.228,46 και 137.345,38 ευρώ, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα να ανέρχονται σε 61.145,69 ευρώ ως τακτικά, 18.007,80 τα έκτακτα ανειδίκευτα και 819.100,91 ευρώ τα έκτακτα εξειδικευμένα.                 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης  
Ενώπιον του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ορκίστηκε το πρωί του Σαββάτου το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης, που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου.
Κατά την ομιλία του ο νέος δήμαρχος Ι. Μαραμπέας, κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου με  σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου όχι μόνο να βγάλουν το Δήμο από το τέλμα, αλλά και να τον αναδείξουν, ώστε εκμεταλλευόμενοι και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της  περιοχής να του δώσουν προοπτική και ταυτότητα. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε την αναβάθμιση των οικονομικών του Δήμου και στην προσπάθεια που θα καταβάλλει, προκειμένου να αποκτήσει διαχειριστική επάρκεια.  
Κατά το χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκας, αφού ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει κράτος, μίλησε για συμφέροντα που δεν επιτρέπουν να λυθεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας όλων των Δήμων για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ύδρευσης της περιοχής, λέγοντας πως μπορεί να λυθεί μέσω των νερών του Αγίου Φλώρου, παραβλέποντας, όπως μας πληροφόρησε παριστάμενος να αναφέρει ότι δεν είχε συμπεριλάβει στους αρχικούς σχεδιασμούς τη Μάνη, αλλά χρειάστηκε η παρέμβαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη.
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πολιτευτής της ΝΔ Μιλτ. Χρυσομάλλης.