Πολλές διαμαρτυρίες για την επιστροφή της εικόνας στη Δήμιοβα


Έντονες διαμαρτυρίες δεχτήκαμε από πολλούς προσκυνητές για την επιστροφή της εικόνας στη Μονή Δημιόβης την Παρασκευή. Παράπονα υπήρξαν και κατά την κάθοδο της εικόνας, αλλά την Παρασκευή ήταν περισσότερα.
Όπως μας μετέφεραν, κάθε χρόνο αρκετοί πιστοί ακολουθούν την εικόνα σε μεγάλο ή σε όλο το μέρος της διαδρομής από την εκκλησία των Γιανντσανίκων έως το Μοναστήρι. Το ίδιο είχαν σκοπό να κάνουν και την περασμένη Παρασκευή, αλλά το πρόγραμμα που τηρείται επί δεκαετίες άλλαξε χωρίς καμία προειδοποίηση. Ειδικότερα, μας ανέφεραν πως μετά τη λειτουργία στην εκκλησία η εικόνα αναχωρούσε και, έπειτα από μικρές στάσεις, έφτανε στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα). Εκεί παρέμενε για λίγο και κατόπιν συνέχιζε τη διαδρομή της για το Μοναστήρι. Μάλιστα, πολλοί περιμένουν την εικόνα στην Παναγίτσα, κι αυτό έκαναν και την Παρασκευή.
Ωστόσο, η εικόνα μετά την εκκλησία σταμάτησε σε ιδιωτικό εκκλησάκι σε ιδιόκτητο χώρο, όπου από τις 11 περίπου το πρωί θα παρέμενε έως τις 5.00 το απόγευμα, οπότε και θα ξεκινούσε εκ νέου.
Πολλοί, λοιπόν, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και για τη χωρίς ενημέρωση αλλαγή του προγράμματος και για τις πολλές ώρες, καθώς ο κόσμος που ακολουθούσε ήταν αδύνατον να κάθεται κάτω από τον ήλιο μέχρι να ξεκινήσει και πάλι η επιστροφή στο Μοναστήρι.
Μάλιστα, κάποιοι μας είπαν πως επικοινώνησαν διαμαρτυρόμενοι με τη Μητρόπολη κι αν μας μετέφεραν σωστά, τους ενημέρωσαν πως δεν είχαν καμία ενημέρωση για όσα συνέβαιναν, ούτε όμως ότι είχε αλλάξει το πρόγραμμα.
Δεν ξέρουμε τι λέει η Μητρόπολη για όλα αυτά, πάντως αρκετός κόσμος ταλαιπωρήθηκε και πικράθηκε με κουβέντες που δε θέλουμε να μεταφέρουμε.

Β.Β.