Προχωρούν οι αναπλάσεις σε Ανάληψη και Ανάσταση


Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, μετέβη προχθές στην Αθήνα και επισκέφθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπου πληροφορήθηκε από τον υπουργό Νίκο Δένδια πως δίδεται εντολή συμβασιοποίησης για τα έργα «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)» και «Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου Πλατείας Ανάληψης του Δήμου Καλαμάτας».
Τα έργα αυτά είχαν πέσει «θύματα» των υπερεντάξεων έργων (overbooking) στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και για το λόγο αυτό δεν είχε μέχρι τώρα δοθεί η σχετική εντολή, ενώ είχαν αναδειχθεί προσωρινοί μειοδότες. Επισημαίνεται πως αμφότερα είναι πλήρως χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας δεν επιβαρύνεται.
Το έργο «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)» είναι προϋπολογισμού 428.766,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ. Προσωρινός μειοδότης έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, που είχε προσφέρει έκπτωση 39,35%.
Με το έργο αυτό θα διαμορφωθεί η πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης στην Παραλία Καλαμάτας γύρω από την εκκλησία, ενώ παρέμβαση θα γίνει και στην οδό Ναυαρίνου.
Στην πλατεία προβλέπεται ελεγχόμενη είσοδος αυτοκινήτων από την παραλιακή προς την κεντρική είσοδο του ναού και έξοδος από τη βορινή πλευρά προς τη δημοτική οδό, στην οποία δημιουργείται χώρος στάθμευσης για 5 αυτοκίνητα.
Για το έργο «Ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου Πλατείας Ανάληψης του Δήμου Καλαμάτας» ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης η εταιρεία Παντεχνική Μεσσηνίας ΕΕ (Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ), που είχε προσφέρει έκπτωση 40,05%. Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ, με δημόσια δαπάνη 264.072,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.