Π. Τατούλης για αξιολόγηση: «Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει μεγαλύτερη συνεννόηση»


Διαφωνούμε με το διαχειριστικό κομμάτι της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, τόνισε χθες σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση, ο κ. Τατούλης δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά προβλήματα στη χώρα μας και δε θα πρέπει να αναγάγουμε τα προβλήματα του μικρόκοσμού μας σε σημαντικά πολιτικά προβλήματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντέδρασε εξαρχής σε αυτό το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όχι γιατί δεν πιστεύουμε στην αξιολόγηση, αλλά γιατί είχαμε συγκεκριμένες αντιρρήσεις στο διαχειριστικό κομμάτι της αξιολόγησης. Θεωρώ ότι είναι πολύ επώδυνο αυτή τη στιγμή στη χώρα να βγαίνει τέτοια πολιτική εικόνα που οι δυο θεσμοί, κυβέρνηση και Περιφέρειες, να βρίσκονται σε κόντρα για την εφαρμογή ενός νόμου».
«Η νομιμότητα αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο» συνέχισε ο περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «θα πρέπει και η κυβέρνηση να καταλάβει ότι σε αυτό το δύσκολο πεδίο πολιτικών αναμετρήσεων χρειάζεται μεγαλύτερο επίπεδο συνεννόησης και συνεργασίας. Χωρίς τις Περιφέρειες δεν μπορεί απολύτως τίποτα να γίνει και να προχωρήσει η χώρα μπροστά».