Στηρίζει την ομάδα Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου ο Δήμος Καλαμάτας


Τη μετάβαση στο Σότσι της Ρωσίας των μελών της ομάδας Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, για συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό, στηρίζει οικονομικά ο Δήμος.
Σε εφαρμογή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος επέδωσε χθες το μεσημέρι στους μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα χρηματικό ποσό, για τη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη Ρωσία, όπου θα εκπροσωπήσουν όχι μόνο την Καλαμάτα, αλλά και την Ελλάδα.
Την ομάδα απαρτίζουν ο Άγγελος Παλιάκος, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου κατά το περυσινό σχολικό έτος, ο Κωνσταντίνος Μακρής της ίδιας τάξης και ο Αναστάσης Καπετανάκης της Α΄ Γυμνασίου. Θα τους συνοδεύει ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου, πατήρ Σωτήριος Μαστέας.
Ο κ. Νίκας επαίνεσε θερμά τους μαθητές, τον καθηγητή τους και το διευθυντή του σχολείου για την επιτυχία της ομάδας σε πανελλήνιο διαγωνισμό, που της έδωσε τη δυνατότητα να διαγωνισθεί σε διεθνές επίπεδο.
Η ευρύτερη ομάδα αποτελούνταν από 20 μαθητές του σχολείου και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής π. Σωτηρίου Μαστέα ετοίμασε ένα όχημα ρομπότ, που διαθέτει 3 ηλεκτρικούς κινητήρες.
Σκοπός της ήταν να μετάσχει σε διαγωνισμό, την άσκηση για τον οποίο έδωσε η Ρωσία, χώρα όπου θα διεξαχθεί η τελική διαγωνιστική διαδικασία. Το θέμα είναι η κατασκευή ρομπότ για να μαζεύει τα διαστημικά σκουπίδια, αδειάζοντάς τα σε διαστημόπλοιο – απορριμματοφόρο και να αφήνει ανέπαφους τους χρήσιμους δορυφόρους.
Όλα αυτά συνέβησαν, φυσικά, υπό κλίμακα με υλικά διαθέσιμα στην αγορά και η ομάδα του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην πανελλαδική διαγωνιστική διαδικασία που έγινε στο Κλειστό Γήπεδο Περιστερίου, στις 28 Ιουνίου.
Εκεί, το σχολείο εκπροσώπησαν ο Άγγελος Παλιάκος, ο Κωνσταντίνος Μακρής και ο Αναστάσης Καπετανάκης. Το όχημα ήταν αποσυναρμολογημένο και οι μαθητές έπρεπε να το συναρμολογήσουν επιτόπου, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν εργασθεί στο αντικείμενο.
Οι εκπρόσωποι της ομάδας με τον καθηγητή τους θα πρέπει να μεταβούν στο Σότσι της Ρωσίας, για την παγκόσμια διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ 42 χωρών, κατά το διάστημα από 21 έως 23 Νοεμβρίου. Εκεί, θα παρουσιάσουν το ρομπότ τους, που θα διαγωνισθεί, αλλά θα πρέπει να απαντήσουν και σε μιαν άγνωστη άσκηση.
Ο δήμαρχος ευχήθηκε στα παιδιά και τον ιερέα καθηγητή τους στην Πληροφορική «να σας υποδεχθούμε ως νικητές ή και ως διακριθέντες, αν και αυτό το οποίο ήδη κάνατε είναι πολύ σημαντικό και μεγάλο. Τιμάτε και την πόλη και την εκπαιδευτική κοινότητα».
Υπενθυμίζουμε ότι, επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα τη βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
Επίσης, θα απονεμηθούν έπαθλα ύψους 200 ευρώ σε καθέναν από τους έντεκα διακριθέντες μαθητές, στους παραπάνω διαγωνισμούς, που φοίτησαν στη Γ΄ τάξη Λυκείου την περίοδο 2013 – 2014.