Παρά τις διάφορες υποσχέσεις
«Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται η μεταφορά χιλιάδων μαθητών, παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας που έγιναν κάτω από την πίεση της αποκάλυψης και στην προσπάθειά τους να ωραιοποιήσουν την πρώτη ημέρα».
Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων, Παναγιώτης Κουφαλάκος. Επιπλέον, επισημαίνει: «Όπως προέκυψε από την τελευταία συνάντηση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, με πρόσφατη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες να κάνουν απευθείας ανάθεση της μεταφοράς και αναιρούνται τα χιλιομετρικά όρια που προέβλεπε η ΚΥΑ 24001 μόνο στις περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ δε δίνεται λύση για τη μεταφορά των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.
Από πλευράς του υπουργείου προέκυψε ότι “θα πρέπει οι Περιφέρειες μέσω του οργάνου τους (ΕΜΠΕ) να συμφωνήσουν και να διαθέσουν επιπλέον το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων να βάλει ούτε ένα ευρώ”.
Για άλλη μια φορά αυτοί που ευθύνονται για το πρόβλημα προσπαθούν να το επιλύσουν με μπαλώματα.
Από το καλοκαίρι οι Σύλλογοι Γονέων των Μουσικών Σχολείων είχαν επισκεφθεί την Περιφέρεια και ζήτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να αντιδράσει και να σταθεί στο πλευρό των γονέων. Αρνήθηκαν και αρκέστηκαν στις υποσχέσεις.
Φέρουν τεράστια ευθύνη οι δήμαρχοι και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ, που ενώ γνώριζε τι πρόκειται να συμβεί, δεν έκανε τη θεσμική του παρέμβαση. Τον καλώ να το κάνει τώρα».
«Στον αέρα» η μετακίνηση χιλιάδων μαθητών
Δείτε επίσης.
«Τελικά έμαθα τι ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα: οικονομικά προβλήματα»
ΣτΕ και Συνήγορος του Πολίτη βάζουν στο μικροσκόπιο την κοινόχρηστη οδό
Παιδιά, έφηβοι και social media
Σύμβαση για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου με τον Φλωρίδη και τον Δήμα στην Καλαμάτα
Σύλλογος Οικοτρόφων Καλαμάτας: «Πετάνε στον δρόμο φοιτήτρια πολύτεκνης οικογένειας»
Η “Κιβωτός του Λόγου. Τέχνη και Γραφή”
Φεστιβάλ Κορώνης: «Ονειρικές Χορδές» αύριο στην Ελεήστρια
«Κατασκοπευτική επιχείρηση» για τα σκουπίδια στην Αγορά
Τοπικά 02.10.2026, 22:00
Η Μάνη δεν είναι ένα μεγάλο οικόπεδο
Τοπικά 02.10.2026, 21:30
Δημόσια χρηματοδότηση για τα έργα ύδρευσης στην Κυπαρισσία
Τοπικά 02.10.2026, 21:00
Υπογράφεται τον Οκτώβριο η σύμβαση ΣΔΙΤ για το Μιναγιώτικο φράγμα
Τοπικά 02.10.2026, 20:34
Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα
Τοπικά 02.10.2026, 20:27
Σεισμική δόνηση κοντά στον Μελιγαλά – Αίσθηση και στην Καλαμάτα
Τοπικά 02.10.2026, 20:00
Ταΰγετος: Αυτή τη φορά ο δρόμος θα κλείσει και στην πραγματικότητα…
Τοπικά 02.10.2026, 19:30
Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο ΓΕΛ
Φόρτωση…



