Στον εισαγγελέα η δικογραφία του Κ. Μπαρμπαρούση για απείθεια


Δικογραφία για απείθεια κατά του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, σχημάτισε η Αστυνομία και ήδη βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου.
Ο βουλευτής φέρεται να μην πειθάρχησε στις εντολές της Αστυνομίας, την Κυριακή το πρωί στην Πηγάδα του Μελιγαλά, προτρέποντας όσους τον ακολουθούσαν να σπάσουν τα μπλόκα της.
Οι δε αυστηροί και εξονυχιστικοί έλεγχοι της Αστυνομίας απέφεραν 27 προσαγωγές, που κατέληξαν σε επτά συλλήψεις.
 
Διμοιρίες ΜΑΤ
Από το Σάββατο στην Καλαμάτα είχαν φτάσει αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από νωρίς το πρωί της Κυριακής στήθηκαν μπλόκα σε όλα τα σημεία πρόσβασης στον τόπο του μνημείου, όπου και θα γινόταν το μνημόσυνο. Εκεί βρισκόταν το σύνολο της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, καθώς και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος, Ηλίας Γεωργόπουλος και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Βασίλης Γεωργακόπουλος
Έλεγχοι γίνονταν σε όλα τα άτομα που προσέγγιζαν το χώρο, καθώς και στα οχήματά τους. Παντού υπήρχε Αστυνομία, ενώ πολλοί αστυνομικοί με πολιτικά ήταν ανακατεμένοι στον κόσμο, αλλά και μεταξύ των ομιλητών και επισήμων.
Απαγορεύτηκε δε η πρόσβαση στο χώρο οργανωμένων ομάδων, λεωφορείων και ατόμων που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.
 
Δικογραφία για Μπαρμπαρούση
Σε αρκετές στιγμές δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια, με την Αστυνομία, μέχρι το μεσημέρι, να κάνει συνολικά 27 προσαγωγές ατόμων. Από αυτές οι επτά κατέληξαν σε συλλήψεις. Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρία άτομα για απείθεια και τέσσερις γιατί κατείχαν φορητούς ασύρματους ενδοεπικοινωνίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πιο έντονο χαρακτηρίσθηκε το επεισόδιο με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση. Όταν αστυνομικοί τον σταμάτησαν στο πρώτο μπλόκο, εκείνος αντέδρασε έντονα, προτρέποντας όσους ήταν μαζί του να τον ακολουθήσουν. Μη ακολουθώντας τις υποδείξεις των αστυνομικών, προχώρησε μέσα από το μπλόκο.
Στο δεύτερο μπλόκο, όμως, κάποιοι από όσους τον ακολουθούσαν προσήχθησαν στην Αστυνομία, ενώ για τον ίδιο ακολουθήθηκε η διαδικασία σύνταξης δικογραφίας, καθώς η ιδιότητα του βουλευτή τον προστατεύει από τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Από την εξέταση των δικογραφιών όλων των περιπτώσεων, θα αποφασισθεί στη συνέχεια αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή όχι.

Της Βίκυς Βετουλάκη