Στον εισαγγελέα όλοι σήμερα για το θέμα των τσιγγάνων


Σύσκεψη για τους τσιγγάνους και την κατάληψη δημοτικών εκτάσεων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, πίσω από το Πολυκλαδικό, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σημειώνεται ότι υπάρχει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία για κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του οι τσιγγάνοι να μεταφερθούν στο οικόπεδο της Μπιρμπίτας, όπου ο καταυλισμός έχει καταστραφεί εξ  ολοκλήρου. Όμως, δε συμφωνούν οι τσιγγάνοι, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές.
Πάντως, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, όπως παρουσιάσαμε και σε χθεσινό μας ρεπορτάζ, είναι αφόρητη η κατάσταση, με τα σκουπίδια να έχουν σχηματίσει λόφους, ενώ ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος, καθώς από ρευματοκλοπές κρέμονται κομμένα καλώδια της ΔΕΗ.
Β.Β.