Συζητούνται σήμερα αιτήσεις αναστολών δύο αστυνομικών που έχουν καταδικασθεί


Με συνολικά 22 αιτήσεις αναστολών αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, και είναι από τις λίγες φορές που έχουν συγκεντρωθεί τόσες πολλές. Αρκετές, δε, είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς κρίνεται η τύχη κατηγορουμένων μεγάλων υποθέσεων που περιμένουν την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.
Μεταξύ των 22 που αναγράφονται στο έκθεμα του Πενταμελούς, αιτήσεις αναστολών έχουν καταθέσει καταδικασμένοι για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που έφταναν δια θαλάσσης στη Μεσσηνία και από εκεί με νταλίκες μεταφέρονταν σε άλλες περιοχές. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους της συγκεκριμένης υπόθεσης αίτηση αναστολής της ποινής του έχει καταθέσει και ο αστυνομικός που έχει καταδικασθεί.
Επίσης, αιτήσεις αναστολών έχουν καταθέσει καταδικασθέντες από τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και εκβίασης καταστημάτων, μέλη της οποίας έχουν καταδικασθεί και για τη δολοφονία πατέρα και γιου Μεσάι. Ανάμεσά τους και αίτηση αναστολής του αστυνομικού που έχει καταδικασθεί.
Τέλος, άλλη μια αίτηση έχει κατατεθεί από καταδικασμένο για τη μεγάλη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες.
Β.Β.