Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Θεατρικής Διαδρομής και Συν1 για το «Τρίτο στεφάνι»


ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΣΥΝ 1»
 
Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες το κοινό της πόλης και του νομού μας υπέστη έναν καταιγισμό πληρωμένων ανακοινώσεων, δεκαπέντε (15) μέχρι τώρα, σε ολόκληρο τον τοπικό Τύπο, καθώς, επίσης, πλήθος δηλώσεων σε ραδιόφωνο και διαδίκτυο, στις οποίες η ηγετική ομάδα του «ΣΥΝ 1», κ. Όλγα Θεοδώρου, Σοφία Μποτσέα, Τάκης Τσαπόγας και άλλοι, ως εκπρόσωποι του σχήματος, παρακάμπτοντας το θέμα της δεοντολογίας και ηθικής που προέκυπτε με το να ανεβάσουν το έργο «ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ», ενώ γνώριζαν ότι το είχε ανακοινώσει πολύ πιο πριν επανειλημμένες φορές η «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ», ισχυρίζονταν με ιδιαίτερη θέρμη και επιθετικότητα, τα εξής:
Στις 16 και 19 Σεπτεμβρίου σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι:
« η Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων–Συνθετών και Μεταφραστών ………μας παρεχώρησε τα δικαιώματα και τότε μόνο το σχήμα μας δημοσίευσε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις τοπικές εφημερίδες».
Εν συνεχεία υπήρξε μπαράζ πληρωμένων ανακοινώσεων επί σειρά τεσσάρων ημερών με το ίδιο περιεχόμενο και με τον τίτλο «ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ», που το «ΣΥΝ 1» ανέφερε ότι:
«αποφασίσαμε να “παραχωρήσουμε” στην Θεατρική Διαδρομή τα πνευματικά δικαιώματα του έργου που εμείς ήδη έχουμε εξασφαλίσει με απόλυτο νόμιμο και έγκυρο τρόπο από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων – Συνθετών και Μεταφραστών (καθ’ ύλην αποκλειστικό και αρμόδιο φορέα)».
Και συνεχίζουν:
«Δηλώνουμε ότι η παραχώρηση αυτή δεν αποτελεί από πλευράς μας ένδειξη αδυναμίας αλλά αντιθέτως έμπρακτη απόδειξη πολιτισμού».
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ισχυρισμός αυτός για τα πνευματικά δικαιώματα, δεν αφορούσε στο θέμα δεοντολογίας που εμείς επικαλούμεθα, προς αποκάλυψη του ψεύδους και της υποκρισίας τους αποκαλύπτουμε στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης και του νομού μας ότι σήμερα 23-9-2014 και ώρα 11.25 π.μ. μας ενημέρωσαν από την «Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Συνθετών και Μεταφραστών», το μοναδικό αρμόδιο οργανισμό για τη χορήγηση των δικαιωμάτων αυτών, όπως και οι ίδιοι αναφέρουν και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος αυτού κ. Μουρίκας, ότι:
ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΣΥΝ 1» ΕΛΑΒΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ» ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ Σ. ΦΑΣΟΥΛΗ ΚΑΙ Θ. ΝΙΑΡΧΟΥ Ή ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΕΣΤΩ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ»!!!!
Με άλλα λόγια, επί 12 ημέρες και σε 15 τουλάχιστον ανακοινώσεις τους έλεγαν συνειδητά ψέματα!
Μετά την αποκάλυψη αυτή που φανερώνει πλήρως τις προθέσεις τους, θεωρούμε στοιχειώδη υποχρέωσή τους να ζητήσουν μια τεράστια συγγνώμη από το κοινό της πόλης και του νομού μας και, κυρίως, από τα ίδια τους τα μέλη, που παραπλανούσαν όλες αυτές τις ημέρες και, φυσικά, τα μέλη τα δικά μας, που αναστάτωσαν με ψεύδη και συκοφαντίες.
Φυσικά, η αποκάλυψη μιας τέτοιας κραυγαλέας κακοήθειας, ανθρώπους με ελάχιστη ευθιξία θα τους οδηγούσε σε παραίτηση. Ούτε το αξιώνουμε ούτε το περιμένουμε από αυτούς, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει η βασική προϋπόθεση της ελάχιστης ευθιξίας.
Καλαμάτα, 23-9-20014
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ «ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ»
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΥ