Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα κενά στη μεταφορά μαθητών


Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι διαπραγματεύσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με ιδιοκτήτες ταξί για τη μεταφορά μαθητών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.
Σε σχέση με τους άλλους νομούς της Περιφέρειας, πάντως, η Μεσσηνία φαίνεται να αντιμετωπίζει τα λιγότερα προβλήματα στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών.
Καθώς οι πίνακες με τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών συντάχθηκαν τον Ιανουάριο, τώρα γίνονται όπου απαιτείται αλλαγές, λόγω μετεγγραφών μαθητών, αλλαγής αριθμού μεταφερομένων, νέων δρομολογίων ή και τροποποίησης υφιστάμενων δρομολογίων.
Για όσα κενά έχουν μείνει θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ενώ και σε αυτά που ήδη εκτελούνται γίνονται παρεμβάσεις όπου παρουσιάζονται προβλήματα.
Επίσης, μόλις την Παρασκευή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίσθηκε και άνοιξε το δρόμο για να γίνουν διαπραγματεύσεις, με την προϋπόθεση το κόστος να μην υπερβεί τα περσινά επίπεδα και να κινηθεί στα όρια του πρόχειρου διαγωνισμού.
Β.Β.